Sistemik Aile Danışmanları Sertifikalarını Aldı

Sistemik Aile Danışmanları Sertifikalarını Aldı

Sistemik Aile Danışmanlık eğitimini başarıyla tamamlayan kursiyerlerin sertifikaları 15 Ekim’de Konya’da düzenlenen törenle verildi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Aile ve Gençlik Araştırma Merkezi, Fudul Derneği ve İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Kadınlar Teşkilatı (KT) paydaşlığında sunulan Sistemik Aile Danışmanlığı eğitiminin kapanış programı Konya’da düzenlenen törenle yapıldı. Yaklaşık iki yıl süren eğitim programını tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan 38 kursiyer, Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde aile danışmanı olarak hizmet verecek.

“AİLENİN TEMEL FELSEFESİ YENİ NESLİ İNŞA ETMEKTİR”

Programda konuşan NEÜ rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, aile kurumunun önemine vurgu yaptı. Zorlu, “Ailenin temel felsefesi ve hedefi yeni nesli inşa etmektir, yetiştirmektir.” dedi. İslam Toplumu Millî Görüş KT Başkanı Handan Yazıcı ise aile yapısının korunması gerektiğine dikkat çekti. Yazıcı, “Hizmet edeceğiniz bölgelerde toplumun temel yapı taşını oluşturan aileyi korumak, aileye sahip çıkmak en önemli görevlerinizden biri olacak.” dedi.

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi. Konya’nın manevi ve tarihi mekânlarını ziyaret eden kursiyerler, kendilerine bu imkânı sağlayan IGMG ve NEÜ’ye teşekkür etti.

“AMACIMIZ MÜSLÜMAN AİLELERİ ANLAYAN DANIŞANLAR YETİŞTİRMEK”

IGMG KT Eğitim Başkanı Elif Köse eğitim hakkında yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Bölgelerimizde yapılandırmayı amaçladığımız Aile Danışmanlık ve Eğitim Merkezlerine danışman kaynağı oluşturmak amacıyla bu programı sunuyoruz. Sistemik aile danışmanlığının belirgin ve açık hedefleri vardır. Amacımız Müslüman aileleri anlayan danışmanlar yetiştirmek ve ailenin yaşadığı sorunların çözümünün yanı sıra bireylerin birbirlerini daha iyi anlamalarını kolaylaştıracak beceriler kazandırmaktır.”