Almanya’nın En Çok Kazandıran Radarı: 4 Ayda 500 Bin Euro!

Almanya’nın En Çok Kazandıran Radarı: 4 Ayda 500 Bin Euro!

Almanya’nın Osnabrück şehrinde bir sokakta kurulan radar ile haziran-eylül ayları arasında cezaların toplamının en az 588 bin Euro civarında olduğu belirtildi.

Almanya’nın Aşağı Saksonya eyaletinde bulunan Osnabrück şehrinde bir sokakta yaklaşık altı aydır 30 kilometre hız sınırlaması uygulanıyor. İburger Caddesi’nde uygulanan radarlara ise hala binlerce sürücü yakalanıyor. Belediye söz konusu yeni model radar ile bir model projenin uygulanabilirliğini tespit etmeye çalışıyor.

yakalananların sayısı 14 bini aştı

Fakat bu tespit esnasında binlerce sürücü söz konusu radara takılıyor. Buna göre bu caddede haziran ayının başından eylül sonuna kadar yapılan ölçümlerde 14 bini aşkın sürücü radara yakalandı.

rekor saatte 130 kilometre hız

Yakalananların yarısından fazlasının saatte 10 kilometreden fazla hızlı sürdüğü kaydedildi. Sürücülerin birçoğunun ise hız sınırını çok daha yüksek seviyede aştığı aktarıldı. Bu noktada bir sürücü saatte 130 kilometre hız ile rekor seviyeye ulaştı.

800 Euro ceza

Ceza kılavuzuna göre, bu kişiye üç aylık bir sürüş yasağı verilmesi öngörülüyor. Ayrıca 800 Euro’luk bir para cezası da söz konusu. Trafik kurallarına bir daha ihlal etme durumunda ise cezanın çok daha yüksek olacağı ifade edildi. Hız sınırının ciddi şekilde aşılması ve bunun bir suç olarak kabul edilmesi durumunda ise bu kişiye hapis cezası dahi verilebileceği aktarıldı.

2023’de toplam 5,4 milyon euro bekleniyor

Buna göre Iburger Caddesi’nde haziran-eylül ayları arasında radar cezaların toplamının en az 588 bin Euro civarında olduğu belirtildi. Belediyenin 2023 yılı için ise şehir genelinde verdiği trafik cezalarından toplam olarak 5,4 milyon Euro beklediği vurgulandı.(bb)