Fransa’da Polis Tren Garında “Terörü Övdüğü İddia Edilen” Çarşaflı Kadını Vurdu

Fransa’da Polis Tren Garında “Terörü Övdüğü İddia Edilen” Çarşaflı Kadını Vurdu

Fransa’nın başkenti Paris’teki Bibliothèque François-Mitterrand Garında Polis, terörü övdüğü ve etrafa tehditler savurduğu iddia edilen çarşaflı bir kadını vurdu. Kadının durumunun ağır olduğu açıklandı.

Paris’teki Bibliothèque François-Mitterrand istasyonunda polisin çarşaflı bir kadına ateş açarak ağır yaraladığı açıklandı.

Fransız haber kanalı BFMTV’ye göre, banliyö tren istasyonu Bibliothèque François-Mitterrand Garında yolcular, polise etrafa tehditler savurduğu iddia edilen bir kadınla ilgili ihbarda bulundu.

Habere göre, sabah saat 9.30 sularında, çarşaflı bir kadın, güney banliyölerini Paris’e bağlayan trene, Val de Marne durağından binerek Paris yönüne hareket etti.

Tren Paris’e yaklaşırken kadın, Villeneuve le Roi durağında, yolcuları tehdit etmeye başladı. Polis kaynaklarına göre, kadın “terörizme övgü yaparak”, “herkesi patlatacağını” söyledi.

Olay yerine gelen polis, ismi istihbarat tarafından bilinen ancak ismi radikalleşen kişilerin yer aldığı S dosyasında yer almayan 38 yaşındaki kadına teslim olmasını söyledi. Ancak polisin emirlerini dinlemeyen kadının vurularak etkisiz hale getirildiği açıklandı. Yapılan incelemede herhangi bir patlayıcıya rastlanmadı.

Hayati Tehlikesi Bulunuyor

Paris Savcılığı’ndan edinilen bilgiye göre hastanede tedavi altına alınan kadının hayati tehlikesi bulunuyor.

Hükümet sözcüsü Olivier Véran 31 Ekim Salı günü düzenlediği basın brifinginde kadının psikolojik durumunun endişe verici olduğunu ve daha önce de alınan güvenlik önlemleri kapsamında devreye gezen askerleri tehdit etmekten hüküm giydiğini açıkladı. Tutuklanan ve daha sonra gözetim altına alınan kadın, radikalleşmeyi önleme birimleri tarafından izlendiği ortaya çıktı.

Paris Savcılığı İki Soruşturma Başlattı

Paris savcılığı da olaya ilişkin iki ayrı soruşturma başlattığını duyurdu. “Şiddeti övme”, “ölüm tehdidi” ve “kamu otoritesi temsilcisini, görevini yerine getirmesini engellemek amacıyla korkutma” gerekçesiyle açılan ilk soruşturma Paris adli polisine verildi.

İkinci soruşturma ise, ateş eden polisler aleyhinde ateşli silah kullanımıyla ilgili, “kasıtlı şiddet olup olmadığının” anlaşılması amacıyla açıldı. İkinci soruşturma da polislerin polisi olarak bilinen “Ulusal Polis Genel Müfettişliği’’ne emanet edildi.