IGMG Japonya Tsushima Ayasofya Camii Ailleler Şenliği Düzenledi

IGMG Japonya Tsushima Ayasofya Camii Aileler Şenliği’nde çocuklar çeşitli yarışmalarda yarışırken, cami yararına Türkiye spor kulüplerinin formaları açık artırma ile satıldı. En yüksek ücret Türkiye formasına verildi.

İslam Toplumu Milli görüş Japonya Bölgesi, Tsushima Ayasofya Camii 2. Ailleler Şenliği düzenledi. Nagoya ve çevresinde yaşayan özellikle Türkiye kökenli Müslümanların yoğun ilgisi ile gerçekleştirilen Aileler Şenliği Tsushima Ayasofya Camii’nin park alanında yapıldı.

Çocuklar İçin Yarışmalar Yapıldı

Özellikle çocukların şenliğe katılımı ile gerçekleşen programlarda çocuklar için çeşitli yarışmalar yer aldı.

Tsushima Ayasofya Camii Ailleler Şenliği’ne T.C. Nagoya Başkonsolosu Damla Gümüşkaya ile birlikte IGMG Genel Başkan Yardımcısı Teşkilatlanma Başkanı Murat İleri, CIMG ABD Bölge Başkanı Mücahit Kocakoç ve IGMG Teşkilatlanma Başkan Yardımcısı Özcan Kuri de katıldı.

Aileler Şenliği Cami imam Hatibi Sedat Şener hocanın okuduğu Kur’an-ı Kerim ile başladı. T.C. Nagoya Başkonsolosu Damla Gümüşkaya  bölgede yaşayan vatandaşlarla bir aile şenliğinde bir araya gelmekten mutlu olduğunu dile getirirken, IGMG Teşkilatlanma Başkanı Murat İleri tüm Avrupa’dan Müslümanların selamlarını iletti. IGMG Japonya Bölge Başkanı Rekabi Seyitalioğlu da çevredeki Müslüman aileleri böyle bir şenlikte bir araya getirmekten duyduğu sevinci dile getirdi.

Cami Yararına Açık Artırma

Aileler Şenliğinde Türkiye süperlig takımlarından Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzon sporun formları cami yararına açık artırma usulü ile satış yapıldı. Açık artırmada en fazla ücret ise Türkiye formasına verildi. Bu arada, yöresel ve Türk mutfağından değişik lezzetler cami yararına satışa sunuldu.