Refah Sınır Kapısı Açıldı: Ağır Yaralılar Gazze’den Tahliye Ediliyor

Abluka altındaki Gazze sınırındaki Refah Sınır Kapısı, İsrail saldırıları nedeniyle bölgedeki ağır yaralıların Mısır’a geçişi için açıldı.

İsrail’in saldırılarını aralıksız sürdürdüğü abluka altındaki Gazze Şeridi’ndeki ağır yaralı ve Filistinliler, tedavi edilmek üzere Mısır’a nakledilecek. Ayrıca, 450 yabancı ve çifte vatandaşlık sahibi Filistinlinin bugün açılan Refah Sınır Kapısı’ndan Mısır’a geçeceği belirtildi.

Mısır ve Gazze Şeridi arasındaki Refah Sınır Kapısı Medya Direktörü Vail Ebu Muhsin, yaptığı açıklamada, Refah Sınır Kapısı’nın açılmasıyla yaralıları taşıyan 5 ambulansın Mısır’a doğru yola çıktığını söyledi. Ebu Muhsin, Mısır’da tedavi görmesi için nakli yapılacak yaralı Filistinli sayısının 81 olacağını ifade etti.

Mısır’da tedavi edilecekler

Abluka altındaki bölgeye insani yardım malzemesi taşımak üzere Mısır’da bekleyen bazı tırlar da sınır kapısının açılmasının ardından Gazze’ye geçti. Mısır’ın Kahire Haberler (Al-QAhera News) kanalı ise yaklaşık 40 ambulansın, Gazze’deki ağır yaralıların, Mısır’da tedavi edilmek üzere hastanelere taşınması için Refah Sınır Kapısı’ndan geçiş yaptığını duyurdu.

ABD Dışişleri Bakanlığı dün, İsrail’in kuşatması altındaki Gazze Şeridi’ne yardım kamyonlarının erişimi ve ABD vatandaşlarına ulaşılması için Refah Sınır Kapısı’nın açılmasına odaklandıklarını bildirmişti.

Refah Sınır Kapısı’na gelen yabancı pasaport sahibi Filistinliler, Mısır tarafına geçiş yapabilecek. @aa

Çifte vatandaşlık sahibi Filistinliler Mısır’a geçiş yapacak

Gazze Şeridi’ndeki 450 yabancı ve çifte vatandaşlık sahibi Filistinlinin bugün açılan Refah Sınır Kapısı’ndan Mısır’a geçeceği belirtildi. Refah Sınır Kapısı, İsrail saldırıları nedeniyle bölgedeki ağır yaralıların ve yabancıların Mısır’a geçişi için açıldı.

Filistin resmi ajansı WAFA’da yer alan habere göre, 450 yabancı ülke vatandaşı ve çifte vatandaşlık sahibi Filistinli, Mısır’a geçmek üzere Refah Sınır Kapısı’na geldi. (aa,c)