Almanya’ya “Emir” Fırtınası Geliyor: Ulaşım Aksayacak!

Almanya’ya “Emir” Fırtınası Geliyor: Ulaşım Aksayacak!

Almanya’da “Emir” fırtınası belirgin bir şekilde hissedilirken, Alman Meteoroloji Servisi, fırtına uyarısı yayınladı. Alman Demiryolları, ulaşımın aksayacağını duyurdu.

Almanya’da “Emir” fırtınası bu sabah itibariyle ülkenin batısında hissedilmeye başladı. Fırtına, Fransa ve Güney İngiltere üzerinden geçerek Almanya’ya ulaştı. Ülkenin batısında şiddetli rüzgar, fırtına ve yoğun yağış bekleniyor.

DWD’den Fırtına Uyarısı

Alman Meteoroloji Servisi (DWD) de bir fırtına uyarısı yayınladı. DWD, yayınladığı uyarıda, “İngiltere’ye doğru ilerleyen fırtına bu sabah erken saatlerde Almanya’nın batısına ulaşacak ve gün boyunca doğuya doğru ilerleyecek.” ifadelerini kullandı.

“Sert hava koşulları” alarmı

Kuzey Ren-Vestfalya ve Rheinland-Pfalz eyaleti için “sert hava koşulları” alarmını içeren ikinci uyarı seviyesi uygulamaya geçti. Özellikle Harz Dağları’nda fırtınanın saatte 100 kilometre hızı bulabileceği aktarıldı.

Köln’de uyarı saat 18’e kadar geçerli

Şehir merkezlerinde fırtına ve rüzgarlı hava bekleniyor. Buralarda da rüzgarın şiddetinin saatte 80 kilometreye kadar ulaşabileceği vurgulandı. Türkiye kökenlilerin yoğun olarak yaşadığı Köln ve çevresi için DWD’nin uyarısının saat 18:00’e kadar geçerli olduğunun altı çizildi.

Alman Demiryolları: “Ulaşım aksayabilir”

Öte yandan Alman Demiryolları (DB), ulaşımda aksaklıkların söz konusu olabileceğini duyurdu. Özellikle Oberhausen-Gelsenkirchen arasındaki hızlı tren seferlerinin fırtınadan etkilendiği vurgulandı.(bb)