Alman Kamuoyu, İsrail-Filistin Çatışmasının Kendilerini Etkilediğini Düşünüyor

Almanların çoğunluğu Orta Doğu’daki çatışmalardan etkileniyor. Almanlar, İsrailli rehinelerle birlikte Filistinli sivillerin de kendilerini ilgilendirdiğini açıkladı.

Almanya’da yapılan bir kamuoyu yoklamasında Orta Doğu’da meydana gelen çatışmaların Alman halkını yakından ilgilendirdiğini ortaya koydu. Almanların yüzde 74’ü Orta Doğu’daki gelişmelerin kendilerini çok veya çok daha etkin bir şekilde etkilediğini açıkladı. Ankete katılanların sadece 22’si bu olayların kendilerini az etkilediğini veya hiç etkilemediğini belirtti.

Kamu televizyon kanalı ARD’nin ARD-DeutschlandTrend için infratest dimap kamuoyu araştırma kuruluşu tarafından yapılan ankette, Hamas’ın İsrail’e saldırması ve 240’tan fazla rehine alması sonrasında İsrail’in Gazze’ye saldırmasının etkileri soruldu.

Almanlar Hem İsrailli Rehinelerin Hem de Filistinli Sivillerin Durumundan Endişe Eğiyor

Ankete katılanların yüzde 81’i en çok İsrailli rehinelerin kaçırılmasından endişe ettiklerin dile getirirken yüzde 72’i de Filistinli sivillerin durumundan endişelendiklerini açıkladı.

İsrail’in Gazze’yi bombalaması ve sivil halka karşı saldırısının sorumlusu olarak Hamas’ı sorumlu görenlerin oranı yüzde 77 iken, bu durumdan İsrail’i sorumlu tutanların oranı da yüzde 57 oranında oldu.

Almanların yüzde 43’ü İsrail ordusunun yeteri kadar saldırmadığını düşünürken, yüzde 41’i de İsrail ordusunun saldırılarının çok ileri gittiği görüşünde.