Avrupa’da Etkili Olan Ciaran Fırtınası 5 Can Aldı

Avrupa’da Etkili Olan Ciaran Fırtınası 5 Can Aldı

Avrupa’da etkisini sürdüren Ciaran Fırtınası, ulaşımda aksamalara ve elektrik kesintilerine yol açtı. Şiddetli fırtına nedeniyle 5 kişi hayatını kaybetti.

“Ciaran” adı verilen, Atlantik Okyanusu üzerinden gelen fırtınanın etkisiyle oluşan şiddetli rüzgar Avrupa’da ölümlere neden oldu. Birçok ülkede havayolu, karayolu ve tren ulaşımı aksadı.

Belçika

Belçika’yı etkisi altına alan Ciaran fırtınasında 1’İ çocuk 2 kişi hayatını kaybetti. Saatteki hızı ülkenin batısındaki Atlas Okyanusu kıyılarında 125 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle turuncu alarm verilen Gent kentinde bir parkta yürüyüşe çıkan iki kişinin üzerine ağaç devrildi. Yürüyüş yapanlardan biri yaşamını yitirdi, diğeri yaralandı.

[post-refarans id=”50418″ taraf=”sol”]

Yine Gent şehrinde bir ağaçtan kopan dal parkta oynayan iki çocuğa çarptı. Çocuklardan biri hayatını kaybetti, diğer çocuk yaralandı. Ülkede birçok tren seferi de rayların üzerine ağaçların devrilmesi nedeniyle iptal edildi veya ertelendi. Bazı yollar ise ağaçların devrilmesi nedeniyle bir süre trafiğe kapandı. Bu nedenle yollarda uzun araç kuyrukları oluştu.

Hollanda

Ciaran fırtınası Hollanda’yı da etkisi altına aldı. Hollanda Limburg Polisinin X’ten yaptığı açıklamada, kuvvetli fırtına sebebiyle Venray’da üzerine ağaç devrilen 59 yaşındaki bir kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Hollanda Meteoroloji Enstitüsünden (KNMI) yapılan açıklamada, Ciaran Fırtınası nedeniyle ülkenin büyük bölümü için alarm seviyesinin “turuncu”ya çıkarıldığı ve mümkün olduğunda evden çıkılmamasının tavsiye edildiği bildirildi.

Kamu yayıncısı NOS’ta yer alan haberlerde, ülkenin birçok noktasında araçların ve yayaların üzerine ağaçların devrildiği aktarılırken, bazı okulların uzaktan eğitime geçtiği ifade edildi.

İspanya

İspanya’nın özellikle kuzey bölgelerini etkisi altına alan şiddetli rüzgar ve sağanak gündelik yaşamı zorlaştırdı.  “Kırmızı alarm” verilen ülkenin kuzeybatısındaki Galiçya bölgesinde rüzgarın saatteki hızının 165 kilometreye ve denizdeki dalgaların da 9 metre yüksekliğe ulaştığı belirtildi.

Galiçya Acil Yardım kurumundan verilen bilgilerde, bölgede dün akşamdan bu yana 334 ağaç, 65 reklam panosu ve trafik işareti, 45 direk ve kablo devrilmesi olayının tespit edildiği, bazı yerlerde evlerin de zarar gördüğü kaydedildi.

Rüzgarın hızının saatte 155 kilometreye çıktığı kuzeydoğudaki Bask bölgesinde de itfaiyenin, devrilen ağaçlardan ve reklam panolarından dolayı 400 yere müdahale ettiği aktarıldı.

Fransa

Ciaran Fırtınası, Fransa’da hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Ulaştırmadan Sorumlu Bakan Clement Beaune, 2 Kasım’da Aisne bölgesinde bir yük kamyonu şoförünün hayatını kaybettiğini açıklamıştı. Ulusal basındaki haberlere göre, ülkenin kuzeybatı ve batı şeridindeki bölgelerde teyakkuz hali sürüyor.

İtalya

Batı Avrupa’yı etkisi altına alan Ciaran fırtınasının öncü etkileri İtalya’da da görülmeye başladı. Ülkede her geçen gün artan yağışlı ve fırtınalı hava, özellikle kuzeydeki Veneto ve Toskana bölgesinde hayatı olumsuz etkiliyor.

İtalyan ANSA ajansının haberine göre, Toskana bölgesinde Prato’ya bağlı Montemurlo beldesinde 85 yaşındaki bir kişi, evinin zemin katında tamamen sular altında kalmış odada ölü bulundu. Kurtarma ekipleri, yaşlı adamın üst kata çıkamadığı için sel sularında boğulduğunu öne sürdü. (aa,c)