Almanya’da Çifte Vatandaşlık Yasası Yılbaşından Önce Çıkacak

Almanya’da Çifte Vatandaşlık Yasası Yılbaşından Önce Çıkacak

Almanya Başbakanı Olaf Scholz özellikle Türk vatandaşlarının merakla beklediği ve çifte vatandaşlığı mümkün kılacak olan yeni yasanın yılbaşından önce meclise çıkacağını bildirdi.

Almanya’da iktidarda bulunan koalisyon hükümetinin çifte vatandaşlığı mümkün kılan vatandaşlık yasası değişikliğinin noel öncesinde çıkacağı bildirildi. Özellikle Türk vatandaşlarının merakla beklediği vatandaşlık yasası değişikliğine ilişkin açıklamayı Federal Başbakan Olaf Scholz yaptı.

Türkler Hep Çifte Vatandaşlık Yasasını Soruyor

Mannheim kentindeki Türk işletmelerini ziyaret ederek Türk kökenli iş adamları ile bir araya gelen Almanya başbakanı Olaf Scholz, Türk kökenli göçmenlerin en çok kendisine çifte vatandaşlığını ne zaman çıkacağı sorusunu yönelttiğini bildirdi.

Yasa Noelden Önce Çıkacak

Başbakan Scholz kendisine sorulan sorulara, “Noel öncesinde bu modern vatandaşlık yasasını çıkaracağız.” cevabını verdi.

Başbakan Scholz’un çifte vatandaşlık yasası ile ilgili açıklamaları sonrasında Türk asıllı iş adamları “Çifte vatandaşlığı mümkün kılan vatandaşlık kanunundaki yeni reformu memnuniyetle karşılıyoruz.” şeklinde memnuniyetlerini dile getirdi.

Muhalefetteki, Hristiyan demokratlar çifte vatandaşlık yasasının hükümet ortaklarının öngördüğü şekilde çıkarılmasını itiraz ediyor. “Entegrasyon”a farklı bir anlam yükleyen Hristiyan demokratlar, vatandaşlık için gerekli olan sürenin de indirilmesine karşı çıkıyor.