Almanyanın En Zengin ve En Fakir Şehirleri Belli Oldu

Almanyanın En Zengin ve En Fakir Şehirleri Belli Oldu

Almanya’da kişi başına yıllık geliri en az olan şehir Gelsenkirchen şehri olurken. En yüksek gelirli şehir de Starnberg kasabası oldu.

Almanya’da gelir ve satın alma gücü bakımından şehirlerin durumunu ele bir araştırmaya göre en fakir şehir Kuzey Ren Vestfalya eyaletinin Gelsenkirchen kenti olurken, en zengin şehir de Bavyera eyaletinin Starnbeck kasabası oldu.

Alman Ekonomi Enstitüsü’nün (IW) tarafından yapılan bir hesaplamaya göre Almanya’da insanların en az gelir elde ettiği şehir Gelsenkirchen şehri oldu. Bu şehirde kişi başı yıllık gelir 18 bin 886 Euro’da kaldı.

En yüksek gelirli şehir Starnberg kasabası oldu. Starnberg’de kişi başına yıllık gelir ortalaması 32 bin 800 Euro olarak tespit edildi.

Münih İle Düsseldorf En Zengin Büyük Şehirler

Almanya’nın 7 büyük şehri arasında Münih ile Düsseldorf gelir bakımından zirvede bulunurken, Duisburg, Offenbach/a.M, Freiburg ve Herne kentleri de fakir kentler arasında yer alıyor. Frankfurt ise Stuttgart, Hamburg ve Köln kentleri ile birlikte gelirleri iyi olmasına rağmen hayat pahalılığı sebebiyle fakir kentler arasında sayılmaya başladı.

Başkent Berlin de yıllık ortalama geliri 21 bin 469 Euro ile düşük gelirli şehirler arasında yerini aldı.

Düsseldorf’ta yıllık ortalama gelir 25 bin 676 Euro iken Münih’te ise 27 Bin 209 Euro’da kaldı.