Yüz Binlerce Avrupalı Gazze’ye Destek İçin Yürüdü

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne yönelik havadan, denizden ve karadan düzenlediği saldırılar 31. gününde devam ederken, Avrupa’nın birçok kentinde Gazze için yürüyüşler yapıldı.

Avrupa’da yüz binlerce kişi, İsrail’in ablukası ve bombardımanı altında olan Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla bir araya geldi.

Almanya’nın başkenti Berlin’de, Filistin’e destek gösterisi düzenlendi. İsrail’in Gazze’ye saldırılarını protesto etmek ve Filistin’e destek vermek amacıyla çok sayıda kişi Alexander Meydanı’nda toplandı. “Filistin’e özgürlük” sloganları atan göstericiler, Gazze’de binlerce çocuğun öldürüldüğüne dikkati çeken dövizler taşıdı.

İsrail’in Gazze’ye saldırılarını protesto etmek amacıyla çok sayıda kişi Alexander Meydanı’nda toplandı.

Almanya’nın Düsseldorf kentinde Filistin halkıyla dayanışma amacıyla düzenlenen yürüyüşe 17 binden fazla kişi katıldı. Yoğun yağmura rağmen Düsseldorf ana tren istasyonu yakınlarında toplanan göstericiler, ellerinde Filistin bayrakları ve öldürülen bebeklerin fotoğraflarıyla “Filistin’e özgürlük” sloganları atarak yürüdü.

Almanya’nın Düsseldorf kentinde Filistin halkıyla dayanışma amacıyla düzenlenen yürüyüşe 17 binden fazla kişi katıldı.

Fransa’nın birçok kentinde İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının sona ermesi talebiyle gösteriler düzenlendi. Başkent Paris, Toulouse, Lyon dahil birçok kentte vatandaşlar, Filistin’e destek amacıyla sokağa indi. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına son vermesini talep eden göstericiler, Paris yönetiminden ateşkesin sağlanması için harekete geçmesini istedi.

Paris’te Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan yürüyüş, Nation Meydanı’nda son buldu. Gösteriye aralarında Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) partisinden milletvekilleri Louis Boyard, David Guiraud ve Rachel Keke dahil on binlerce kişi katıldı.

Fransa’nın bir çok şehrinde Filistin’e destek ve dayanışma gösterisi düzenlendi.

İngiltere’nin başkenti Londra’nın tarihi “Trafalgar Meydanı”nda bir araya gelen on binlerce Filistin yanlısı gösterici, “acil ateşkes” çağrısında bulundu. İsrail ordusunun Gazze’ye saldırılarının başlamasının ardından 14 Ekim’den bu yana her cumartesi başkentte düzenlenen yüksek katılımlı Filistin’e destek gösterileri 4. haftasına girdi.

İçişleri Bakanı “nefret yürüyüşleri” dedi

İngiltere İçişleri Bakanı Suella Braverman’ın Filistin’le dayanışma gösterilerini “nefret yürüyüşleri” olarak nitelemesi, göstericilerin Filistin bayraklarıyla başkentin merkezindeki ünlü “Trafalgar Meydanı”nda bir araya gelmesine engel olamadı.

Soğuk havaya ve yağmura rağmen çok sayıda sivil toplum kuruluşunun çağrısıyla toplanan göstericiler, “Utan Rishi Sunak, Utan Netanyahu”, “Özgür Filistin” yazılı pankartlar taşıyarak İngiliz hükümetinden “Gazze’de ateşkes” çağrılarını desteklemesini talep etti.

İngiltere’nin başkenti Londra’nın tarihi “Trafalgar Meydanı”nda düzenlenen destek gösterilerinde on binlerce kişi bir araya geldi.

Avrupa Birliği kurumlarına ev sahipliği yapan Belçika’nın başkenti Brüksel’de, İsrail’in Gazze’ye saldırıları karşısında Filistin halkıyla dayanışma için bir kez daha gösteri düzenlendi. Kentin merkezindeki Albertine Meydanı’nda bir araya gelen kalabalık, “Filistin’e özgürlük”, “Hemen ateşkes”, “İsrail’e boykot” sloganları attı.

Avrupa’nın kalbi Brüksel’de bir kez daha Filistinlilerle dayanışma için gösteri düzenlendi.

İtalya’nın başkenti Roma’da toplanan binlerce kişi, Filistin’e destek için yürüdü. Başkentin işlek meydanlarından Vittorio Emanuele’de bir araya gelen, aralarında öğrencilerin de olduğu yaklaşık 5 bin kişi, İsrail’in Gazze’ye saldırılarını protesto etti, Filistin’le dayanışma mesajı verdi.

Yürüyüş sırasında göstericiler sık sık “Özgür Filistin”, “Gazze’ye özgürlük” sloganları atarken İtalyan hükümetini de İsrail’e verdiği destek nedeniyle protesto etti.

İtalya’nın başkenti Roma’daki Vittorio Emanuele meydanında toplanan genç-yaşlı binlerce kişi, Filistin’e destek için yürüdü.

İspanya’nın büyük şehirlerinde hafta sonu boyunca düzenlenen Filistin’e destek gösterilerine yoğun katılım oldu. Barselona, Bilbao, Valencia, Palencia, Toledo gibi kentlerde dün yapılan Filistin’e destek gösterileri bugün de başkent Madrid’de devam etti. Madrid’in Vallecas mahallesinde toplanan binlerce kişi ellerinde Filistin bayraklarıyla yürüdü. (aa,c)

İspanya’nın büyük şehirlerinde hafta sonu boyunca Filistin’e destek gösterileri yoğun katılımlı devam etti.