Almanya’da Erkeklere Yönelik Aile İçi Şiddette Artış

Almanya’da Erkeklere Yönelik Aile İçi Şiddette Artış

Almanya’da yapılan bir araştırmaya göre aile içi şiddet vakalarının yüzde 30’unu erkekler oluşturuyor. Ülke çapında bulunan 12 sığınma evi ise yetersiz kalıyor.

Şiddet, güç ve baskı uygulanarak, kişinin bedensel veya ruhsal açıdan zarar görmesine neden olan durumlardır. Aile içi şiddet ise, ailenin bir üyesinin diğer aile üyelerine karşı gösterdiği saldırgan davranışlar olarak tanımlanır.

70 BİN ERKEK AİLE İÇİ ŞİDDET MAĞDURU

Toplumda aile içi şiddet mağdurları genelde kadınlar olarak bilinir. Fakat Almanya‘da yapılan bir araştırma, aile içi şiddet mağduru erkeklerin sayısının bir hayli arttığını ortaya koydu. Buna göre aile içi şiddet mağduru erkeklerin sayısı yaklaşık 70 bin olarak belirlendi. Sığınma evlerinde ise 421 kişiden sadece 100 kişiye yer gösterilebildi.

[post-refarans id=”31979″ taraf=”sol”]

ALMANYA’DA ERKEKLER İÇİN SIĞINMA EVLERİ YETERSİZ

Dünyanın birçok yerinde yetkililer, çiftler arasındaki şiddeti azaltmaya yönelik önlemler üzerinde çalışıyor. Ancak söz konusu tedbirlerin çoğu, erkeklerin kadınlara karşı işlediği şiddete odaklanıyor. Almanya’da erkeklere yönelik şiddet konusunu “görünür” kılmayı ve bu bağlamda halk arasındaki “erkek şiddet görmez” tabusunu kırmayı hedefleyen BFKM kurumundan Frank Schreinert, erkekler için hizmet veren 12 sığınma evinin yetersiz olduğunu belirtti.

Schreinert, aile içi şiddete maruz kalan çok sayıda erkeğin toplum nezdinde zayıf görünme ya da ayıplanma endişesiyle bu sorunu dillendirmediğini de aktardı. Schreinert ayrıca, daha fazla mağdura ulaşmak ve hizmet sunabilmek için ülke genelinde yardım ağının genişletilmesi ve sığınma evlerinin sayısının arttırılması gerektiğine dikkat çekti.

VAKALARIN YÜZDE 45’İNDE EŞ/PARTNER ŞİDDETİ

Kayıtlara geçen vakaların yüzde 97’si takip, saldırı, özgürlükten mahrum bırakma, sözlü taciz gibi psikolojik şiddet oluştururken, vakaların yüzde 45’inin eş ve partner şiddetinden sığınma talep ettikleri aktarıldı.