IGMG ile Bulgaristan Başmüftülüğü Ortak Protokole İmza Attı

İslam Toplumu Millî Görüş Genel Başkanı ile Bulgaristan Başmüftülüğü Dr. Mustafa Hacı Aliş, ortak çalışma protokolü imzaladı.

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) ile Bulgaristan Başmüftülügü ortak çalışma protokolüne imza attı. IGMG Genel Merkez’de, IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün’ü ziyaret eden Bulgaristan Başmüftüsü Dr. Mustafa Hacı Aliş ayrıca Müslümanların geleceği adına istişare yaptı.

Konuyla ilgili Camia Haber’e açıklamalarda bulunan IGMG Teşkilatlanma Başkan Yardımcısı Özcan Kuri, “Hem Avrupa’da hem Bulgaristan’da yapacağımız hizmetlerle alakalı karşılıklı bir protokol imzalandı. Bu protokol eğitim, irşad, insani yardım gibi alanlarla alakalı bir çalışma anlaşması şeklinde imzalandı.” diye kaydetti.

Özellikle Bulgaristan’dan Avrupa’ya gelmiş olan Müslümanların organize edilmesi ve IGMG’nin Bulgaristan’da yapacağı çalışmaların bu vesileyle resmi bir boyut kazanmasının bu şekilde gerçekleşmiş olduğunu belirten Kuri, “Şu anda Almanya’da Bulgaristan’dan gelen Müslümanlara kurmuş olduğumuz iki tane camimiz var. Tüm imkanlarımızı, çalışmalarımızı ve tecrübelerimizi bu camilerimize aktararak, onların da bizim bünyemizde hizmet etmeleri için gayret edeceğiz.” diye ekledi.