Hükümetten Memnun Olmayan Almanlar Erken Seçim İstiyor

Hükümetten Memnun Olmayan Almanlar Erken Seçim İstiyor

Almanya’da halkın yüzde 41’i erken seçime gidilmesini istiyor. Halkın sadece yüzde 32’si koalisyon hükümetinin devam etmesinden yana.

Almanya’da hükümetin icraatlarından memnun olmayanlar erken seçime gidilmesini istiyor. Erken seçim yapılmasını isteyenlerin oranı yüzde 41’i bulurken, halkın sadece yüzde 32’si hükümetin gelecek seçimlere kadar kalmasından yana.

Alman kamu televizyonu ARD’nin Morgenmagazin programı için yapılan Deutschland Trend araştırmasında, Başbakan Olaf Scholz’un sosyal demokrat partisi içinde de koalisyonun devamından yana olanların oranı ise yüzde 62’de kalırken, bu oran Yeşiller içerisinde yüzde 80’e çıkıyor.

Ankete göre Alman halkının yüzde 16’sı, sosyal demokratlarla Hristiyan demokratların kuracağı büyük koalisyonu destekliyor.

Seçimi En Çok AfD İstiyor

Almanya’da erken seçimi isteyenler arasında en yüksek oranı Almanya için Alternatif (AfD) partili seçmen istiyor. Erken seçim isteyen AfD’lilerin oranı yüzde 86’yı buluyor.

SPD 4. Parti Oldu

Yapılan kamuoyu yoklamasında Sosyal Demokrat Parti (SPD) yüzde 15 oranında kaldı. İktidarın ikinci ortağı Yeşiller de yüzde 15 oranını bulurken hür demokratlar (FDP) ise yüzde barajı ancak aşarak yüzde 5’te kaldı.

Ana muhalefetteki Hristiyan demokratlar ise (CDU/CSU) oy oranını yüzde 30 oranında tutmayı başardı.