Almanya Eski Adalet Bakanı Yabancıların Gösteri Yapmasının Kısıtlanmasını İstedi

Almanya Eski Adalet Bakanı Yabancıların Gösteri Yapmasının Kısıtlanmasını İstedi

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Antisemitizmle Mücadele Sorumlusu Sabine Leutheusser-Schnarrenberger, Almanya’da gösteri hakkının sadece Almanlara verildiğini, Alman olmayanların gösteri yapmasının belli durumlarda kısıtlanabileceğini söyledi.

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Antisemitizmle Mücadele Sorumlusu ve eski Federal Adalet Bakanı Sabine Leutheusser-Schnarrenberger, Almanya’da Filistin’e destek gösterileri sonrasında yaptığı açıklamada Alman olmayanların gösteri yapmasının belirli durumlarda kısıtlanabileceğini ileri sürdü.

“Gösteri ve Toplanma Hakkı Yalnızca Almanlarındır”

WDR televizyonuna konuşan Kuzey Ren Vestfalya Antisemitizmle Mücadele Sorumlusu Sabine Leutheusser-Schnarrenberger Alman anayasasının gösteri yapma ile ilgili temel hakkı Almanlara verdiğini, dolayısıyla, gösteri yapmak isteyenlerin müracaatları esnasında milliyetine bakılarak karar verilmesini istedi. Leutheusser-Schnarrenberger Almanya’da gösteri ve toplanma hakkının yalnızca Almanlara verilen bir temel hak olduğunu iddia etti.

Sabine Leutheusser-Schnarrenberger’in Alman olmayanların gösteri ve yürüyüş hakkının kısıtlanması görüşüne Hür Demokrat Parti (FDP) Genel Sekreteri Bijan Djir-Sarai da destek verirken, Kuzey Ren Vestfalya Adalet Bakanı Benjamin Limbach ise karşı çıktı. Eyalet Adalet Bakanı Limbach “Almanya’da yaşayan herkes, uyruğuna bakılmadan toplanma ve gösteri hakkına eşit derecede sahiptir.” açıklaması yaptı.