Binlerce Avrupalının Gazze’ye Destek Yürüyüşü Devam Ediyor

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 38. gününde devam ederken, Avrupa’da yüz binlerce kişi saldırıları protesto etmek için yürüyüş yaptı.

İsrail’in Gazze’ye saldırılarına yönelik saldırıları Avrupa’nın birçok şehrinde binlerce kişinin katılımıyla protesto edildi.

Almanya’nın başkenti Berlin’de bir araya gelen binlerce kişi, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etmek ve Filistin ile dayanışma göstermek amacıyla gösteri düzenledi. Filistin bayrakları ile Gazze’de ateşkes sağlanmasını içeren dövizler taşıyan göstericiler, Filistin’e destek sloganları attı.

Almanya’nın Köln kentinde, Filistin halkıyla dayanışma amacıyla “Filistin’e Özgürlük” mitingi yapıldı. Tarihi Köln Katedrali ile tren garı arasındaki meydanda düzenlenen mitinge katılanlar, Filistin bayraklarıyla İsrail’i eleştiren mesajların yer aldığı dövizler taşıdı.

Almanya’da binlerce kişi, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etti

Fransa

Fransa’nın başkenti Paris’te soğuk havaya aldırış etmeyen binlerce kişi Gazze’de bir an önce ateşkes sağlanması talebiyle gösteri düzenledi. Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan gösteriye aralarında Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) Partisi Meclis Grup Başkanvekili Mathilde Panot gibi muhalif milletvekilleri de katıldı.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının sona ermesini ve derhal ateşkes sağlanmasını isteyen göstericiler, “Hepimiz Filistinliyiz”, “Macron suç ortağı” sloganları attı.

Fransa’nın başkenti Paris’te bir araya gelen çok sayıda gösterici, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etti.

İspanya

İspanya’nın Barselona kentinde bir araya gelen çok sayıda gösterici, ellerindeki pankart ve Filistin bayraklarıyla Filistin’e destek mesajı vererek İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etti.

İspanya’da stadyumlarda İsrail ya da Filistin bayrağı açmak yasaklansa da birçok kulübün taraftarları bu yasağı Filistin lehine deliyor. Son olarak İspanya 1. Futbol Ligi’nin (La Liga) 13. haftasında dün oynanan Athletic Bilbao-Celta Vigo karşılaşmasında hem Filistin bayrakları açıldı hem de skor panosundan barış çağrıları yapıldı.

İspanya’nın Barselona kentinde bir araya gelen çok sayıda gösterici, ellerindeki pankart ve Filistin bayraklarıyla Filistin’e destek mesajı vererek İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etti.

İngiltere

İngiltere’nin başkenti Londra’da Filistin’le dayanışma gösterisi için toplanan on binlerce kişi, Başbakan Rishi Sunak ve İçişleri Bakanı Suella Braverman’ın yürüyüşleri eleştirmesine rağmen 5. kez sokaklara indi.

Ülkedeki çok sayıda sivil toplum kuruluşunun çağrısıyla Filistin ile dayanışma eylemine katılan göstericiler, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılara son vermesi, ablukayı kaldırması, derhal ateşkes ilan edilmesi ve Gazze’ye insani yardım malzemelerinin eksiksiz girişine izin verilmesi çağrısında bulundu.

Londra’da Filistin ile dayanışma yürüyüşü düzenlendi

İtalya

İtalya’nın ikinci büyük kenti Milano’da düzenlenen Filistin’e destek yürüyüşünde İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları protesto edildi. Milano Merkez Tren Garı önünde toplanan, aralarında İtalyanlar, İtalya’da yaşayan Filistinliler ile yabancı vatandaşların olduğu binlerce kişi, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto ederken, Filistin’e destek ve dayanışmalarını belirtti.

Garın önünden yürüyüşe geçen göstericiler, Milano caddelerinde sık sık “Özgür Filistin” ve “Gazze’ye özgürlük” sloganları attı. Bazı göstericiler de ellerinde “Çocukları bombalamak, meşru müdafaa değildir”, “Özgür Filistin” yazılı dövizleri taşıdı.

İtalya’nın Milano kentinde binlerce kişinin katılımıyla Filistin’e destek gösterisi düzenlendi.

İsveç

İsveç’in başkenti Stockholm’de, Filistin’e destek gösterisi düzenlendi. İsrail’in Gazze’ye saldırılarını protesto etmek ve Filistin’e destek vermek amacıyla çok sayıda kişi İsveç parlamentosu yakınında toplandı.

“Filistin’e özgürlük” sloganları atan göstericiler, Gazze’de binlerce çocuğun öldürüldüğüne dikkati çeken dövizler taşıdı. Gösteride yapılan konuşmalarda, İsveç hükümetinin, İsrail ve Filistin’e yönelik politikası eleştirilirken, Gazze’de yaşananlara sessiz kalınmaması çağrısında bulunuldu.

İsrail’in Gazze’ye saldırılarını protesto etmek ve Filistin’e destek vermek amacıyla çok sayıda kişi İsveç parlamentosu yakınında toplandı.

Avusturya

Avusturya’nın başkenti Viyana’da binlerce gösterici, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarının durması için yürüyüş düzenledi. Başkentin en işlek caddelerinden Mariahilfer Strasse’de toplanan göstericiler, Filistin bayraklarının yanı sıra “Gazze’de soykırıma hayır”, “Özgür Filistin”, “Hemen Ateşkes” yazılı pankartlar taşıdı.

Yürüyüşe katılan Avusturyalı aktivist İrina Vana, uzun yıllardır Filistin’de herkes için eşit hakların sağlanması ve kolonyal yaklaşımın sonlandırılması için mücadele yürüttüğünü, bugün de Gazze’deki saldırılara tepki göstermek amacıyla gösteriye katıldığını söyledi. (aa,c)

Avusturya’nın başkenti Viyana’da binlerce gösterici, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarının durması için yürüyüş düzenledi.