Alman Sürücüler Trafikte Giderek Daha Saldırgan Hâle Geliyor

Alman Sürücüler Trafikte Giderek Daha Saldırgan Hâle Geliyor

Trafikte sakinlikleri ile tanınan Alman sürücülerin sürüş esnasında öfkelendikileri ve trafikte giderek daha saldırgan hâle geldikleri açıklandı.

Almanya’da sürücülerin eskiye oranla giderek daha çok saldırgan hâle geldikleri tespit edildi. Genellikle trafikte sakinlikleri ile tanınan Alman sürücüler artık, korna çalmaya, öndeki araçları sıkıştırmaya ve tehlikeli sollama yapmaya başladı.

Yapılan bir anketin sonuçlarına göre daha 2016 yılında trafikte karşılaştıkları sorunlara aldırmayan Alman sürücüler şimdi, sinirlenmeye ve saldırgan hâle gelmeye başladı.

Yol kullanıcılarının algısına göre Almanya’nın yolları giderek agresifleşiyor. Pazartesi günü yapılan açıklamaya göre bu, Alman Sigortacıları Kaza Araştırması Birliği (UDV) tarafından yayımlanan ankete göre, ankete katılan sürücülerin yarısı, sürüş esnasında sinirlendiklerinde sakinleşmek yerine öfkelerini dışa vurmak zorunda kaldıklarını açıkladı. Söz konusu durum 2016 yılında yüzde 50 oranında daha azdı.

Sollama Yaptırmıyorlar

Alman sürücüler, kendilerini sollamak isteyen araçların sollamasını engellemek için gaza basmaya da başladı. Ankete göre sürücülerin yüzde 31’i trafikte bu şekilde gaza bastığını itiraf etti.

Uygun Olmadığını Kabulleniyorlar Ama…

Araştırma verilerine göre, araç kullanıcılarının çoğunluğu trafikte bu şekilde öfkeli davranılmasını bir sorun olarak kabul ediyor. Fakat bu sürücüler, kendi davranışlarının saldırganlık anlamına geldiğini kabullenmiyorlar.