Almanya’nın Çalışma Bakanı: “Vatandaşlık Parası Almak İçin İş Bırakanlara Para Verilmeyecek”

Almanya’nın Çalışma Bakanı: “Vatandaşlık Parası Almak İçin İş Bırakanlara Para Verilmeyecek”

Almanya’da vatandaşlık parası almak için işten ayrılanları aptallık etmekle itham eden Federal Çalışma Bakanı Heil, bu durumda olan kişilere vatandaşlık parası ödenmeyeceği gibi, bir süre işsizlik parasının da verilmeyeceğini açıkladı.

Almanya’nın Çalışma Bakanı Hubertus Heil, vatandaşlık parası almak için işini bırakanların parasını kesmekle tehdit etti. Vatandaşlık parası almak için işini bırakanları “aptallık” etmekle itham eden Çalışma Bakanı Heul, bu durumda olan birisinin vatandaşlık parası alamayacağı gibi bir süre de işsizlik parası alamayacağını açıkladı.

“Vatandaşlık Parası İhtiyaç Sahiplerine Verilir”

Vatandaşlık parasının ihtiyacı olan vatandaşlar için bir sosyal güvence olduğunu bildiren ve belirli şartlara bağlı bulunduğuna vurgu yapan Çalışma Bakanı Hubertus Heil, bu konulara dikkat etmeyenlerin ödemelerinin yüzde 30 oranında kesileceğini bildirdi.

“Vatandaşlık Parası İşe Girme Şartına Bağlı Olsun”

Bu arada muhalefetteki Hristiyan demokratlar (CDU), bu yılın enflasyonu da dikkate alınarak yüzde 12 oranında gelecek yıl artırılacak olan vatandaşlık ödeneğinin bu şekliyle kaldırılması çağrısında bulundu. CDU Genel Sekreteri Carsten Linnemann, sosyal devletin “gerçekten ihtiyaç sahibi olanlar, çalışamayanlar için var olması gerektiğini” söylediği açıklamasında vatandaşlık parasının bir işe başlama şartına bağlanmasını istedi.