Almanya İslam Konseyi Başkanı Kesici: “Siyasetçiler Cami ve İmamları Araçsallaştırıyor”

Almanya İslam Konseyi Başkanı Kesici: “Siyasetçiler Cami ve İmamları Araçsallaştırıyor”

Almanya’da imamların çok olumlu toplumsal etkileri bulduğunu söyleyen İslam Konseyi Başkanı Burhan kesici, siyasetçilerin sürekli olarak camileri ve imamları tartışarak politikaları için araçsallaştırdığını bildirdi.

Almanya İslam Konseyi Başkanı Burhan Kesici, Almanya’da siyasetçilerin sürekli olarak camilerin kontrol edilmesi ve imamları tartışmaya açmasını siyasilerin araçsallaştırdığını ve bunu yanlış bulduğunu söyledi. Almanya kamu televizyonu ZDF’in Morgenmagazin programına katılan İslam Konseyi Başkanı Kesici, Müslüman cemaatlerin siyaset ve toplum ile birlikte çalıştığını ve toplum üzerinde olumlu ektiler ortaya koyduklarını söyledi.

“Siyasetçiler Camileri Araçsallaştırıyor”

Camilerin İslami cemaatlerin genel olarak daha sıkı kontrol altına alınması yolundaki bir soruya cevap veren Burhan Kesici, Müslüman cemaatlerin bir dinî kuruluş olarak dinî hizmetler yaptığına dikkat çekti. Kesici, siyasetçilerin sürekli olarak camilerin kontrol altında tutulması yolundaki siyasal söylemleriyle Müslüman dinî cemaatleri siyasal olarak araçsallaştırdıklarına vurgu yaptı.

“Türkiye’den Gelen İmamlarla İlgili Tartışmalar Haklı Değil”

Türkiye’den gelen imamların problem oluşturduğu yolundaki sorulara da cevap veren Burhan Kesici, imamların toplumsal olarak olumlu etkileri bulunduğunu, hatta bazı sorunların önlenmesinde de sabit bir rol oynadıklarını bildirdi. Türkiye’den gelen imamlarla ilgili tartışmanın haklı olmadığını da söyleyen Kesici, bu tartışma yerine toplum üzerinde nasıl daha fazla olumlu etki oluşturulabileceğinin ve imamlarla nasıl daha fazla birlikte çalışabileceğinin konuşulması gerektiğini söyledi. Kesici, imamların siyasal değil dinî hizmetler yaptığının üzerinde durdu.

“Hamburg İslam Merkezine Baskını Haklı Çıkaracak Gerekçelere Bakmak Lazım”

Hamburg İslam Merkezi’ne yapılan polis baskını ve aramalar hakkındaki ne düşündüğünü de söyleyen Almanya İslam Konseyi Başkanı Burhan Kesici, Hamburg İslam Merkezinin uzun süreden beri tartışma konusu olduğunu, bu son baskın ve aramaları haklı kılacak yeni bir şey olup olmadığını da merak ettiğini söyledi. Baskının Müslümanların sürekli olarak baskı altında tutulduğu İsrail-Filistin tartışmalarının yoğunlaştığı bir dönemde yapılmasını da İslam toplumuna karşı yanlış bir sinyal olduğu inancında olduğunu belirten Kesici, bu baskınları haklı çıkaracak bulgulara bakmak gerektiğini ifade etti.