Almanya’da Enfeksiyon Dalgası Yayılıyor

Almanya’da Enfeksiyon Dalgası Yayılıyor

Almanya’da enfeksiyon dalgası hızlıca yayılıyor. Özellikle grip, nezle ve az da olsa koronavirüs salgını tırmanışa geçti. Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde salgın sebebiyle toplu taşıma da aksaklıklar yaşanıyor. Koronavirüsten ölümlerde de artış kaydedildi.

Almanya’da soğuk havaların etkili salgınlarından olan grip ve nezle salgını hızla yayılıyor. Koronavirüs salgınının da arttığına dikkat çeken doktorlar, Koronavirüsün geçen yıllardaki kadar öldürücü olmadığını bildirdi. Ancak, Almanya’da enfeksiyon dalgası hızlıca yayılıyor.

Salın sebebiyle, toplu ulaşımda da aksaklıklar yaşanmaya başladı. Ülkenin en kalabalık eyaleti olan Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde salgın sebebiyle binlerce işçinin iş başı yapmadığı, özellikle toplu ulaşım şirketlerinin hastalık sebebiyle bazı seferleri iptal ettiği bildirildi.

Üst Solunum Yolu Hastalıkları Arttı

Kuzey Ren Vestfalya Aile Hekimleri Birliği Başkanı Dr. Oliver Funken enfekte olmuş hastaların eyaletteki muayenehanelerin bekleme odalarını doldurduğunu açıkladı. Enfekte olanların çoğunluğunun nezle, grip veya buna benzer üst solunum virüslerinden mağdur olduğunu bildiren Dr. Funken, gelen kişiler arasında koronavirüse yakalanan hastalar da bulunduğunu açıkladı.

Ancak, Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Eczacılar Birliği Başkanı Thomas Preis, laboratuvar testlerinde grip veya nezle virüsünden ziyade koronavirüslerle birlikte diğer fazla zararlı olmayan rinovirüslere rastlandığını bildirdi.

Korona Ölümleri Hızlı Artışa Geçti

Bu arada, neredeyse unutulan koronavirüs ölümleri de Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde tırmanışa geçti. Eyalet Eczacılar Birliği Başkanı Thomas Preis eyalette, korona ölümlerinin geçtiğimiz hafta ekim ayına göre iki kattan fazla arttığını açıkladı. Thomas Preis’ın verdiği bilgie göre, Ekim ayı başında koronavirüsten sadece 101 kişi ölürken, Kasım ayının ilk haftasında bu sayı 245’e çıktı.