Almanya’da Artan Enfeksiyonlara Karşı Aşı Çağrısı Yapıldı

Almanya’da Artan Enfeksiyonlara Karşı Aşı Çağrısı Yapıldı

Almanya’da doktorlar, artan grip ve koronavirüs salgınına karşı özellikle risk gruplarının aşı olmasını istedi. Etkin bir grup salgınında 10 binlerce kişinin hayatını kaybedebileceği açıklandı.

Soğuk havaların bastırması Almanya’da solunum yolu hastalıklarına sebep olan enfeksiyonlarda da hızlı bir artışa yol açtı. Uzmanlar, özellikle grip ve koronavirüse karşı aşı önerisinde bulundu.
Hastalık Sigortaları ile Çalışan Hekimler Birliği Başkanı Andreas Gassen, şu anda risk grubunda da olsa insanların korona aşısı olmakta isteksiz davrandığını, ancak özellikle griple birlikte korona aşısının da yapılmasını istedi.

Sağ Kola Korona, Sol Kola Grip Aşısı

Geçen iki yılda yoğun aşı kampanyaların insanları aşı yorgunu yaptığını, bu yüzden de aşıya karşı tepkili davrandıklarını bildiren Andreas Gassen, doktorların hastalara sağ koluna grip, sol koluna da korona aşısı olmalarını tavsiye etmelerini istedi.

Grip ve koronanın hiç te yabana atılacak bir enfeksiyon olmadığına dikkat çeken Gassen, aşıların en iyi korunma yöntemi olduğunu söyledi.

Grip Dalgası Olursa 10 Binlerce İnsan Ölür

Bu arada Alman Aile Hekimleri Birliği Başkanı Markus Beier de grup dalgasının ayıldığı bir dönemde risk gruplarının hem korona hem de gripe karşı mutlaka aşı olmalarını istedi. Markus Beier, etkin bir grup dalgasında on binlerce insanın gripten hayatını kaybedebileceği vurgusu yaptı.