Almanya’da Camilere İçine Dışkı ve Yanık Kur’an Sayfaları Konulmuş Zarf Gönderildi

Almanya’da Camilere İçine Dışkı ve Yanık Kur’an Sayfaları Konulmuş Zarf Gönderildi

Almanya’da Müslümanlara karşı saldırılar tırmanışa geçti. Geçtiğimiz birkaç hafta içinde birçok camiye tehdit mektupları giderken en son Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde 10 camiye, pislik bulaştırılmış yanık bir Kuran’ın bulunduğu bir zarf gönderildi.

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde 10 camiye de içinde İslamofobik ifadeler içeren nefret mesajları gönderildi. Geçtiğimiz Cumartesi günü yine Duisburg’daki DİTİB Merkez Camisi ile Berlin’deki Koca Sinan Camisi’ne aynı İslamofobik ifadelerini yer aldığı mektuplar gönderildi.

Kuzey Ren Vestfalya’da 10 Camiye Nefret Mektubu Gönderildi

Pols Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde toplamda 10 camiye, dışkıya bulanmış ve yanık Kur’an sayfalarının da bulunduğu bir zarf gönderildi. Zarfda kokmuş domuz et parçası ile birlikte çok çirkin ifadelerin de yer aldığı bir kağıt parçası da bulundu. Polis olayı soruşturmaya başladı.
Recklinghausen Emniyet Müdürü Friederike Zurhausen, camilere karşı yapılan bu İslamofobik eylemleri “Toplumumuz uyum, dayanışma ve saygı ile karakterize edilmiştir. İslamofobinin, antisemitizmin veya ırkçılığın hiçbir biçimine yerimiz yok” diyerek kınadı.

Müslümanlara karşı Her Gün 3 Saldırı Yapılıyor

Almanya’da Müslümanlara ve camilere yönelik saldırıların sayısı da yeniden arttı. Bu yılın ilk dokuz ayında bir önceki yıla göre daha fazla saldırı kaydedildi. Polis kayıtlarına toplamda 686 İslamofobik saldırı geçti.