Hollanda, Erken Genel Seçimler İçin Yarın Sandığa Gidecek

Hollanda, Erken Genel Seçimler İçin Yarın Sandığa Gidecek

Hollanda’da koalisyon ortaklarının anlaşamaması üzerine yarın genel seçime gidilecek. 150 sandalyeli parlamentoda 26 parti yarışacak.

Hollanda yarın genel seçime gidiyor. Seçim anketlerine göre, İslam düşmanı aşırı sağcı Geert Wilders’in partisi, mecliste sandalye sayısını 26’ya yükseltti.

Hollanda’da yarın gerçekleşecek seçimlerin öncesinde Maurice de Hond tarafından yapılan anket çalışmasına göre, göçmen ve İslam düşmanı Wilders’in partisi olan Özgürlükler Partisi (PVV) sandalye sayısını 26’ya yükselterek Dilan Yeşilgöz’ün liderliğini yaptığı Halkın Özgürlük ve Demokrasi Partisi (VVD) ile eşit duruma geldi.

Maurice de Hond anket şirketinin yaptığı anket sonuçlarına göre 150 sandalyesi olan mecliste her iki partinin de parlamentoda 26 sandalye alması bekleniyor.

“İslam ülkelerinden sığınmacı alınmayacak”

PVV lideri Geert Wilders, 15 Kasım’da kamu yayıncısı NOS’ta yayınlanan Haber Saati programında, İslam konusundaki görüşleri de dahil olmak üzere, pek çok konuda taviz vermeye hazır olduğunu söylemişti.

Aşırı sağcı Wilders, önceki yıllardaki seçim programlarında İslam ülkelerinden sığınmacı veya göçmen alınmayacağını söylemişti.

Camiler, İslami okullar ve Kur’an-ı Kerim aracılığıyla “İslami ideoloji”nin yayılmasının yasaklanacağı, kamuda başörtüsü yasağı uygulanacağı, sığınma taleplerinin durdurulacağı ve sığınmacı merkezlerinin kapatılacağını ifade etmişti.