Viyana Belediye Başkanı: Gazzeli Bebekleri Kabul Etmeye Hazırız

Viyana Belediye Başkanı: Gazzeli Bebekleri Kabul Etmeye Hazırız

Viyana Belediye Başkanı Michael Ludwig, İsrail’in saldırılar altındaki Gazze’de tıbbi bakıma ihtiyaç duyan bebeklerin Viyana’daki hastanelerde kabul etmeye hazır olduklarını söyledi.

Ramazan koç

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları 46. gününde de devam ederken Gazze Şeridi’ndeki onlarca hastane ve sağlık kurumu hasar gördü veya yıkıldı.

Viyana Belediye Başkanı Michael Ludwig, Gazze’den gelen bebeklerin başkentteki hastanelerde ağırlamaya hazır olduklarını söyledi.

“Viyana’da insanlık her zaman ön plandadır”

Viyana’daki hastanelerin, Gazze’den gelen bebekleri kabul etmek için yoğun bakım yatakları ve uzman personelle donatıldığını söyleyen Ludwig, X hesabından yaptığı paylaşımda, “Viyana şehri, yoğun tıbbi bakıma ihtiyaç duyan Gazzeli bebekleri kabul etmeye hazır.  Hastanelerde bunun için zaten önlemler alınmış durumda. Viyana’da insanlık her zaman ön plandadır. Özellikle ihtiyaç sahibi çocuklar söz konusu olduğunda” ifadelerini kullandı.

Viyana Sağlık Birliği Başkanı Peter Hacker ise, “Gazze’den gelen bebeklere mümkün olan en iyi tıbbi bakımı sunmaya hazırız” dedi. Hacker, Gazze’den gelecek bebeklerin kabul edilmesi, Viyana’nın dayanışma ve insanlığının bir göstergesi olduğunu söyledi.