Fransa’da Irkçı Saldırgan, Müslüman Bahçıvanın Boğazını Kesti

Fransa’da Irkçı Saldırgan, Müslüman Bahçıvanın Boğazını Kesti

Fransa’da ırkçı bir saldırgan, bahçıvanlık yapan 29 yaşındaki Müslüman gencin boğazını maket bıçağıyla kesti.

Mustafa Pala

Fransa’nın Val-de-Marne departmanında bahçıvanlık yapan 29 yaşındaki Murad isimli Müslüman genç, ırkçı bir Fransız’ın saldırısına uğradı.

Val-de-Marne bölgesindeki Villecresnes şehrinde bir evin bahçesinde çalışan Murad ve arkadaşları, kamyonlarının yolu kapattığı gerekçesiyle 70 yaşındaki bir Fransız tarafından ırkçı ve İslamofobik hakaretlere maruz kaldılar. Daha sonra hıncını alamayan ırkçı Fransız, aracından aldığı maket bıçağıyla 29 yaşındaki Murad’ın boğazını kesti.

Saldırı sonucu boğazından darbe alan Müslüman genç ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. 70 yaşlarındaki Fransız ise adli gözetim şartıyla serbest bırakıldı.

“Cinayete teşebbüs”

Müslüman gencin avukatı Hosni Maati, “Bu bir cinayet girişimiydi. Bir polis kaynağına göre, saldırgan maket bıçağı kapıp müvekkilimin boğazını 10 cm kesmeden önce ‘Seni pis yabancı’ diye bağırdı. Bıçak şah damarına da isabet edebilirdi. Müvekilim öleceğini düşündüğünü söyledi” dedi.

İçişleri Bakanı Gérald Darmanin, X’te yaptığı açıklamada “Vahşice saldırıya uğrayan bahçıvanın yanındayız. Toplumumuzda ırkçılığa ve şiddete yer yoktur” diyerek saldırgana tepki gösterdi.

 

Bölge Milletvekili Louis Boyard ise konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamada: “Villecresnes’te bir adam, bir bahçıvana “pis yabancı” dedikten sonra onun boğazını kesmeye çalıştı. Kalbim onunla, ailesiyle ve arkadaşlarıyla birlikte. Bu ırkçı bir suçtur ve bu şekilde yargılanmalıdır. Irkçılıktan cinayete giden yolda sadece bir adım vardır” açıklamasını yaptı.