Almanya’da 2030 Hedefi İçin Scholz Otomobil Devleriyle Buluşuyor

Almanya’da 2030 Hedefi İçin Scholz Otomobil Devleriyle Buluşuyor

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, 2030’a kadar planlanan 15 milyon elektrikli araç hedefi için büyük otombil şirketlerinin üst düzey yöneticileriyle biraraya gelecek.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz (SPD) geleneksel otomobil zirvesine büyük otomobil şirketleri ve tedarikçi firmaların CEO’ları ile sendika ve dernek temsilcilerini ağırlayacak. Zirvede elektrikli araçlara geçiş ile ilgili istişareler yapılacak.

gündem 15 milyon elektrikli araç

Yapılacak görüşmede özellikle Federal Ulaştırma Bakanı Volker Wissing (FDP) tarafından kararlılıkla sürdürülen hedef yer alacak. Buna göre Almanya’da 2030 yılında 15 milyon elektrikli araç hedefi ile ilgili istişareler yapılacak.

Büyük otomobil şirketli katılım sağlayacak

Davetliler arasında Volkswagen, Mercedes-Benz ve BMW’nin CEO’ları, büyük tedarikçilerin liderleri ile sendika ve dernek temsilcileri yer alacakken, Federal Ekonomi ve Ulaşım Bakanlığı’ndan yetkililer, yapılan çalışmalarla alakalı bilgilendirmelerde bulunacak.

ulaşılması zor bir hedef

Otomotiv sektöründeki yönetciler ise Federal Hükümet’in 15 milyon araç hedeflerine 7 sene içerisinde ulaşabilmesine zor gözüyle bakıyor. Özellikle Rusya-Ukrayna savaşı ve bunun sonucunda enerji fiyatlarının yükselmesi nedeniyle koşulların önemli ölçüde kötüleşmiş olduğunu belirten bir üst düzey bir yönetici, “Müşteriler çok temkinli, Almanya’da elektrikli araçların üretimi ve satışı belirgin şekilde yavaşlamış durumda.” diye konuştu.

en erken 2023’de ulaşılabilir

15 milyon elektrikli aracın sayısına en erken 2032’de ulaşılabileceği ifade ediliyor. 2030’da Almanya’da elektrikli araç sayısının muhtemelen 8,5 ila 10,5 milyon arasında olacağı söyleniyor.(bb)