Avusturya’da Müslümanlara Havalı Tüfekli Saldırı: 2 Kişi Yaralandı!  

Avusturya’da Müslümanlara Havalı Tüfekli Saldırı: 2 Kişi Yaralandı!  

Avusturya’da kimliği bilinmeyen bir kişinin havalı tüfekle Müslümanları hedef aldığı belirtildi. Mermilerin 26 yaşındaki bir Müslüman adamın kafasına ve 46 yaşındaki Müslüman bir kadının bacağına isabet ettiği aktarıldı.

Avusturya’nın başkenti Viyana’da 20 Kasım 2023 tarihinde kimliği bilinmeyen bir kişinin havalı tüfekle Müslümanları hedef aldığı ve bir parkta bulunan 26 yaşındaki bir Müslüman adamın kafasına ateş ettiği kaydedildi. Olay sonrası mağdur adama tıbbi müdahale yapıldığı ve kendisinin hastaneye kaldırıldığı bilgisi paylaşıldı. Hastane yetkililerinin olayı polise bildirdiği aktarıldı.

salı günde aynı bölgede ikinci saldırı

Salı günü de yine aynı bölgede havalı tüfekle ateş açıldığı ve merminin bu defa 46 yaşındaki bir Müslüman kadının bacağına isabet ettiği ifade edildi. Söz konusu kadının hemen polisi aradığı ifade edildi. Mağdur kadının olay sonrası hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

olayla ilgili soruşturma başlatıldı

Viyana Kriminal Dairesi olayla ilgili soruşturma başlatırken, saldırganın kimliği henüz belirlenemedi. Ateşin tam olarak hangi noktadan geldiği de tespit edilemedi. İki olay arasında bir bağlantı olup olmadığı da belirlenemezken, polis, olayın perde arkasının henüz netlik kazanmadığını aktardı.

müslümanlara saldırılarda artış

Avusturya Müslümanlar için Dokümantasyon ve Danışmanlık Merkezi (Dokustelle Österreich), özellikle 7 Ekim’den bu yana Müslümanlara yönelik saldırılarda hissedilir bir artış olduğunu aktardı. Özellikle Müslüman olduğu belli olan kadınlara sözlü veya fiziksel saldırıların söz konusu olduğu vurgulandı. Dokustelle, herkesi ayrımcılığa karşı aktif bir şekilde mücadele etmeye çağırdığının altını çizdi.(bb)