IGMG Gençlik Teşkilatı Yıldız Hitabet Yarışması Sonuçlandı

IGMG Gençlik Teşkilatı tarafından düzenlenen 12. Yıldız Hitabet Yarışması sonuçlandı. Yarışmada birinciliği Ruhr A Bölgesinden Osman Özen aldı.

İslam Toplumu Milli Görüş Gençlik Teşkilatı Ortaöğretim birimi tarafından 12’ncisi düzenlenen “Yıldız Hitabet Yarışması” sonuçlandı. Almanya’nın Köln şehrinde yapılan yarışmada Ruhr-A Bölgesinden Osman Özen birinci oldu. İkinciliği ise Hannover Bölgesinden Mert Mercan alırken üçüncülüğü Württemberg bölgesinden Muhammed Furkan Özdin elde etti.

Yarışmanın sonucunu Gençlik Teşkilatı Ortaöğretim Başkanı Ahmed Cem Karadayı açıklarken sunuculuğunu bir önceki yarışmanın birincisi olan Yavuz Selim Demirci yaptı. Yıldız Hitabet Yarışması programına bölgelerden yüzlerce genç coşku ile iştirak etti.

Yarışmanın açılış konuşmasını yapan IGMG Gençlik Teşkilatı Başkanı Furkan Kahraman, hitabetin önemine dikkat çekti ve kendisinin de bu yarışmaya 10 yıl önce katılanlar arasında yer aldığını söyledi. Avrupa da Müslüman genç olarak bulunmanın önemli sorumlulukları da beraberinde getirdiğini ifade eden Kahraman, Yıldız Gençlik Kurslarının gençlere Rol Model olacak bireylerin yetiştirildiği yerler olduğunu söyledi.

Islam Toplumu Milli Görüş Genel Başkan yardımcısı Murat İleri de yarışmaya katılım sağladı. Yarışmada bir konuşma yapan İleri, Peygamber Efendimiz ve sahabenin hayatlarını örnek göstererek, Millî Görüş gençliğinin nasıl bir gençlik olması gerektiğini anlattı.

Gençlerin, ezgileri ile programa renk katan sanatçı Muhammed Ali Erdem’i coşku ile takip ettiği yarışmada jüri üyesi olarak IGMG Gençlik Teşkilatı İrşad Eğitim Başkanı Tarık Eroğlu, IGMG Eğitim Başkanlığı Temel Eğitim ve yaz tatil kurslar sorumlusu Ahmed Sertkaya ile Gençlik Teşkilatı Ortaöğretim eski başkanı Yasin Yapar yer aldı.

Altı farklı bölgeden sunumları ile yarışan 10 yıldız genci şu konu başlıkları ile yarıştı: Dünyevileşme, Kulluk Bilinci ve Takva, İsraf, Namaz ve İbadet Şuuru, Ölüm ve Ahiret, Zamanın Kıymeti.