İsveçli Siyasetçi: “Mevcut Camileri Yıkalım, Yeni Cami Açmak Yasaklansın”

İsveçli Siyasetçi: “Mevcut Camileri Yıkalım, Yeni Cami Açmak Yasaklansın”

İsveçli aşırı sağcı politikacı İsveç’teki mevcut camilerin yıkılmasını ve yeni camilerin açılmasının da yasaklanmasını istedi.

İsveç’te mevcut koalisyon hükümetini destekleyen İsveç Demokratları partisinin Genel Başkanı Jimmie Akesson ülkedeki mevcut camilerin yıkılmasını istedi. Jimmie Akesson İsveç’te yeni cami açılmasının da yasaklanması gerektiğini ileri sürdü.

İsveç’te Başbakan Ulf Kristersson’un koalisyon hükümetini destekleyen İsveç Demokratları Genel Başkanı Jimmie Akesson, camilerin yıkılması gerektiği yönündeki iddiasına “Camilerde Filistin için destek çağrısı yapılması ve İsrail aleyhine konuşulması”nı sebep gösterdi.

İsveç basınını da suçlayan Akesson, İsveç medyasının da Filistin’e destek verdiğini savundu. Akesson, ülkenin güneydoğusunudaki Vasteras kentinde düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada camilerle ilgili iddialarını, “Camiler, uzun vadede antidemokratik, İsveç karşıtı, homofobik ve Yahudi karşıtı propagandanın yapıldığı merkezler olacak” şeklinde sürdürdü.

İddia ettiği gerekçelerle mevcut camilerin yıkılması ve yenilerinin yapılmasının yasaklanmasını isteyen Akesson’nun İsveç Demokratları partisi geçen yıl yapılan genel seçimlerin ardından parlamentonun ikinci büyük partisi olmuştu.