Avrupa Ülkelerinde Gazze’ye Destek Gösterilerileri Devam Ediyor

Avrupa’da binlerce kişi, İsrail’in ablukası ve bombardımanı altında olan Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla bir araya gelmeye devam ediyor.

Avrupa’nın dört bir yanında Filistin’e destek gösterileri gerçekleştirildi. Göstericiler, İsrail’in saldırılarının durdurulmasını, Gazze’ye özgürlük gelmesini istedi.

Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen Filistin ile dayanışma yürüyüşüne katılanlar, İsrail’in saldırılarında Filistin’de öldürülenlere dikkati çekti.

Binlerce kişi katıldı

Berlin’deki Birleşik Filistin Ulusal Komitesince, şehir merkezinde Anhalter Bahnhof Meydanı’ndan başlayarak Berlin Katedrali’ne kadar düzenlenen yürüyüşe binlerce kişi katıldı.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının protesto edildiği gösteride, üzerinde “Sessizlik şiddettir”, “Özgür Filistin”, “Ateşkes şimdi”, “Var ol, diren, dön”, “Gazze’ye özgürlük” yazan pankart ve dövizler taşındı.

Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen Filistin ile dayanışma yürüyüşünde İsrail’in bombalaması sonucunda Filistin’de hayatını kaybedenlere dikkati çekildi.

İngiltere’nin başkenti Londra’da 14 Ekim’den bu yana Filistin ile dayanışma için her cumartesi sokaklara çıkan on binlerce kişi, 7. kez bir araya geldi.

Kentin simge mekanlarından Hyde Park önünde toplanan vatandaşlar, çatışmalara verilen insani aranın, kalıcı ateşkese dönmesi talebiyle parlamento binasına yürüdü.

Birçok sivil toplum örgütünün çağrısına uyan vatandaşlar, 14 Ekim’den bu yana her cumartesi düzenlenen bölgesel ve ulusal eylemlerin 7’ncisinde, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını durdurması, Filistinlilere uygulanan ayrımcı politikaların son bulması ve Filistinliler için adalet isteğini yineledi.

İngiltere’nin başkenti Londra’da 14 Ekim’den bu yana Filistin ile dayanışma için her cumartesi sokaklara çıkan on binlerce kişi, 7. kez bir araya geldi.

Avusturya’nın başkenti Viyana’da binlerce gösterici, 15 bine yakın Filistinlinin ölümüne yol açan İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının son bulması için kalıcı ateşkes talebiyle yürüyüş gerçekleştirdi.

Başkentin önemli caddelerinden Mariahilfer’de toplanan göstericiler, Filistin bayraklarının yanı sıra “Gazze’de soykırım son bulsun”, “İşgale hayır”, “Katil Netanyahu” yazılı pankartlar taşıdı.

İsrail’in saldırıları sonucu yaşamını yitiren 6 binden fazla Filistinli çocuğa dikkati çekmek için bazı göstericiler kefen giyerken, bazıları da içi doldurulmuş kefen ve çocuk tabutlarını taşıdı.

Avusturya’nın başkenti Viyana’da binlerce gösterici, 15 bine yakın Filistinlinin ölümüne yol açan İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının son bulması için kalıcı ateşkes talebiyle yürüyüş gerçekleştirdi.

İsveç’in başkenti Stockholm’de, Filistin’e destek için toplanan göstericiler, İsrail Büyükelçiliğine yürüdü. İsveç Parlamentosu önünde toplanarak, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto eden onlarca kişi, “Gazze’de soykırım son bulsun”, “Filistin’e özgürlük”, “İşgale hayır”, “Katil Netanyahu” yazılı pankartlar açtı.

İsveç’in başkenti Stockholm’de, Filistin’e destek için toplanan göstericiler, İsrail Büyükelçiliğine yürüdü.

İsviçre’nin Cenevre kentinde Filistin’e destek vermek için toplanan göstericiler, Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiserliği’ne yürüdü. BM Cenevre Ofisi’nin önünde toplanan binlerce kişi, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını protesto etti.

Ellerinde Filistin bayrakları taşıyan göstericiler, Gazze’de kadın ile çocuk ölümlerini eleştirdi. Buradan BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği’ne yürüyen eylemciler, İngilizce, Arapça ve Fransızca Filistin’e destek sloganları attı.

Göstericiler, İsrail’in “Gazze’deki soykırımının önlenmesi” ve “derhal ateşkes” çağrısında bulundu.

İsviçre’nin Cenevre kentinde Filistin’e destek vermek için toplanan göstericiler, Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiserliğine yürüdü.

Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da, yağışlı havaya rağmen toplanan yüzlerce kişi, Gazze’de kalıcı ateşkes çağrısı yaptı. Amsterdam’ın Dam Meydanı’nda başlayan gösteriye katılan grup, Müzeler Meydanı’na yürüdü.

Yürüyüş öncesinde Dam Meydanı’nda toplanan kalabalığa hitap eden konuşmacılar, Geert Wilders liderliğindeki İslam düşmanı ve aşırı sağcı Özgürlük Partisi’nin (PVV) genel seçimlerde ilk sırayı almasını ve Wilders’in İsrail yönetimine desteğini eleştirdi.

Konuşmacılar, Gazze’ye yönelik saldırılara rağmen Hollanda hükümetinin ateşkes çağrısında bulunmamasına tepki gösterdi.

Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da, yağışlı havaya rağmen toplanan yüzlerce kişi, Gazze’de kalıcı ateşkes çağrısı yaptı.

İtalya’nın ikinci büyük kenti Milano’da Filistin’e destek ve dayanışma mitingi düzenlendi. Milano ve çevresinde yaşayan Filistin toplumu ile Filistin davasına destek veren İtalyanlar, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarının başlamasının ardından tepkilerini göstermek üzere üst üste 7. haftada da bir araya geldi.

Mitingde İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları protesto edilirken Filistin’e destek ve dayanışma mesajları verildi. Binden fazla kişinin toplandığı mitingde “Filistin’e özgürlük” ve “Gazze’ye özgürlük”ün yanı sıra İsrail’in saldırılarına tepki gösterilen sloganlar atıldı.

İtalya’nın Milano kentinde, İsrail saldırısı altında bulunan Filistin halkına destek gösterisi düzenlendi.

Fransa’nın başkenti Paris’te bir araya gelen göstericiler, cinsiyete dayalı şiddeti kınama ve İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına maruz kalan ve zarar gören Filistinli kadınlara destek amacıyla protesto yürüyüşü düzenledi. (aa,c)

Fransa’nın başkenti Paris’te İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına maruz kalan ve zarar gören Filistinli kadınlara destek amacıyla protesto yürüyüşü düzenledi.