Almanya’da Büyük Sosyal Yardım Dolandırıcılığı

Almanya’da Büyük Sosyal Yardım Dolandırıcılığı

Almanya’da büyük sosyal yardım dolandırıcılığı tespit edildi. Sosyal yardım alanlardan 93 kişi hapis cezasına çarptırılırken, 18 bin kişinin yardımları tamamen kesildi.

Almanya’da sosyal yardım alanların bu yardımları hak edip etmedikleri yolundaki soruşturmalar artmaya başladı. Federal hükümetin yaptığı bir açıklamaya göre yaklaşık 166 bin sosyal yardım dolandırıcılığı vakası tespit edildi. Tespit sonrasında 93 kişi hapse mahkûm edildi 18 bin kişinin de ödemeleri durduruldu.

166 Bin Dolandırıcılık Vakası

Son günlerde yapılan sosyal yardım yolsuzluğu denetimleri üzerine Sol Parti, Federal hükümetten sosyal yardım dolandırıcılığı ile ilgili açıklama istedi. Federal hükümetin verdiği yaklaşık 166 bin sosyal yardım dolandırıcılığının tesit edildiğini açıkladı.

Tespit edilen vakaların çok büyük bir bölümü, İş Ajansı ve Emeklilik Sigortası verilerinin karşılaştırılması ile ortaya çıktı.

Hükümetin verdiği bilgiye göre, 2018-2022 yılları arasında 9 milyondan fazla veri karşılaştırıldı. Sadece geçen yıl karşılaştırma yapılan veri sayısı 1 milyon 300 bini geçti.

40 Bin Kişi Savcılığa İhbar Edildi

Yapılan tespitler sonucunda 82 bin 269 kişiye fazla ödeme yapıldığı ortaya çıkarken, 39 bin 622 kişi de soruşturma için savcılıklarla gümrük idarelerine ihbar edildi.

Yapılan dolandırıcılık sebebiyle 17 bin 892 kişiye verilen sosyal yardımlar kesildi. Bu kişilerin gelirlerini eksik bildirdikleri ortaya çıktı.

93 Kişi Hapis Cezası Aldı

4 bin 192 kişiye para cezası verilirken, yapılan soruşturma sonucunda 93 kişiye de hapis cezası verildi.

Sosyal yardım alanların bir kısmı daha fazla sosyal yardım almak için ya gelirlerini ya da varlıklarını gizliyor veya bu konuda “yok” cevabı veriyor.