Almanya’da Kar Kaosu: Trafik Kazalarında 2 Kişi Hayatını Kaybetti!

Almanya’da Kar Kaosu: Trafik Kazalarında 2 Kişi Hayatını Kaybetti!

Almanya’da karla birlikte trafikte kaygan yollar büyük tehlikelere neden olurken, trafik kazalarında 2 kişinin hayatını kaybettiği aktarıldı.

Almanya’da kara kış bu yıl kasımda geldi. Son günlerde artan soğuk havayla birlikte kar ve buzlanmalar bazı eyaletlerde özellikle trafikte büyük tehlikelere neden oluyor. Berlin Trafik Merkezi’nden yapılan açıklamada, “Her dakika otobanlarda yaşanan yeni kazalarla ilgili haberler alıyoruz.” ifadeleri kullanıldı. Bazı yollar trafiğe kapatıldı.

otoyollarda kazalar meydana geldi

Baden-Württemberg’in Schwäbisch Hall ilçesinde pazartesi akşamı, karla kaplı bir yolda meydana gelen kazada, 71 yaşındaki bir adam hayatını kaybetti. Rheinland-Pfalz’da Koblenz ile Montabaur arasındaki Denzerheide şehrinde ise 54 yaşındaki bir kadın, buzlanma nedeniyle meydana gelen bir kazada hayatını kaybetti. Kuzen Ren-Vestfalya eyaletindeki A2 otoyolunda ise bir araç, yoldan çıkarak takla attı. Sürücü kazada hafif yaralandı.

“soğuklar devam edecek”

Alman Hava Durumu Servisi (DWD) meteorologları, kutup soğuklarının ülkeyi kaplayacağını belirtti. DWD’den bir meteorolog, gelecek günlerde soğukların devam edeceğini belirtirken, “Gün içinde en fazla hafif artı dereceler bekleniyor. Kar ve buzlanma devam edecek.” diye kaydetti.

eksi on dereceye kadar düşebilir

Doğu ve güneydoğudaki yüksek orta dağ bölgelerinde ise bazı yerlerde sıcaklıkların eksi on dereceye kadar düşebileceği aktarıldı. DWD, mevcut durumda birçok yerde kar ve yer yer buzlanma olduğunu bildirdi.

bazı bölgelerde yollar tamamen kapatıldı

Hessen eyalet başkenti çevresinde birçok yol tamamen kapatıldı. Ayrıca, Batı Hessen Emniyet Müdürlüğü’nün yapılan açıklamaya göre, bazı tren hatlarında aksamalar yaşandı. Devrilen ağaçlardan dolayı bazı bölgelerde elektrik kesintileri meydana geldi. Birçok okulda olumsuz hava şartlar nedeniyle dersler iptal edildi.(bb)