Toplum

Almanya’da Muhalefet Sosyal Yardımların Kısıtlanmasını İstedi

Almanya’da muhalefet bütçe açığının kapatılabilmesi için sosyal yardımların kesilmesini isterken, ekonomi uzmanları de emeklilik maaşının azaltılması önerisinde bulundu.
03 Aralık 2023

Almanya’da ana muhalefet partisi, ülkenin içine girdiği bütçe bunalımından çıkış yolu olarak sosyal yardımların kısıtlanmasını çözüm olarak önerdi. Muhalefetini önerisine bazı ekonomi uzmanları da destek verdi. Ana muhalefetteki Hristiyan Demokrat Birliği (CDU) Genel Başkanı Friedrich Merz sosyal yardımların kısıtlanmasını isterken Ekonomi uzmanı Veronika Grimm de emeklilik maaşlarının düşürülmesinin ve emeklilik şaşının 70’e çıkarılmasının mümkün olabileceğini ileri sürdü.

Vatandaşlık Parası Artırılmasın

Kamu yayın kuruluşu ARD’deki maischberger programına katılan ana muhalefetteki Hristiyan Demokrat Birliği (CDU) Genel Başkanı Friedrich Merz, hükümetin dar gelirli aileleri dikkate alarak planladığı çocuklar için öngörülen sosyal yardımları artıracak ve düzenleyecek olan Çocuk Temel Geçim Güvence programına bu artlarda hiç başlamaması gerektiğini ileri sürdü. Merz, bu programın ta baştan yanlış planlandığını da ifade ettikten sonra ayrıca vatandaşlık parasının artırılmamasını da istedi.

CDU lideri Friedrich Merz, bütçe bunalımının yaşandığı Almanya’da kalorifer yasası olarak bilinen yeni bina enerji kanununun uygulanmasının de durdurulması gerektiğini “Bu kanunla özel mülkiyet sahiplerinin desteklenmesi kesinlikle karbondioksit salınımını azaltamayacaktır. Bu alandaki minimal bir etki Almanya bütçesine çok büyük yük getirecektir.” ifadeleri ile açıkladı.

Federal Başbakan Olaf Scholz ise meclise yaptığı bilgilendirmede sosyal yardımların kısıtlanmayacağı yönündeki açıklama yaptı. Çalışma Bakanı Hubertus Heil da Başbakan Olaf Scholz’un bu konudaki açıklamasına destek verdi. Heil “Kararlaştırdığımız hiçbir sosyal yardımda kısıtlama olmayacak.” dedi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş