Toplum

Almanya’da 30 Bin Kiracı Zorla Evden Çıkarıldı

Almanya’da kiralarını ödemedikleri veya ödeyemedikleri için 30 bin kişinin evlerinden, 45 bin kişinin de kiraladıkları işyerlerinden çıkarıldığı açıklandı.
04 Aralık 2023
@shutterstock

Almanya’da yaklaşık 30 bin kiracının oturdukları evlerden zorla çıkarıldığı açıklandı. Adalet Bakanlığı tarafından yayımlanan bir istatistik raporuna göre 2021 yılında Almanya’da 29 bini aşkın kiracı kiralarını ödeyemedikleri gerekçesi evlerinden zorla çıkarıldı. Evden çıkarılmanın gerekçesi olarak kira ödememek veya ödeyememek gösterildi.

Rapora göre, bu rakam daha önceki yıllara göre azalmış olsa da, Bavyera eyaletinde evden çıkarılanların sayısı geçen senelere göre artış gösterdi. Bir önceki yıl tüm Almanya’da 30 bin 731 kişi zorla evinden çıkarılmıştı. Ticari binalardan zorla tahliye edilenlerin sayısı ise 44 bin 900 oldu.

En Çok Kuzey Ren Vestfalya Eyaletinde

Adalet Bakanlığı’nın istatistiklerine göre en fazla zorla evden çıkarma olayı ülkenin en kalabalık nüfuslu Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde yaşandı. Bu eyalette 8 bin 656 kişi zorla evlerinden çıkarıldı. Kuzey Ren-Vestfalya eyaletini 3 bin 432 kişi ile Bavyera, 2 bin 667 kişi ile saksonya eyaleti takip etti. Ülkenin küçük eyaletlerinden Saarland’da ise 286 kişi evlerinden çıkarıldı.

Adalet Bakanlığı istatistiklerinde Schleswig-Holstein eyaletindeki zırla evden çıkarmaların bilgileri yer almadı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş