Almanya’da Sosyal Yardım Alan İşsizlerin Evine Baskın

Almanya’da Sosyal Yardım Alan İşsizlerin Evine Baskın

Almanya’da sosyal yardım aldığı halde Jobcenter’dan gelen görüşme taleplerine gitmeyenlerin evlerine baskın yapılmaya başladı. İlgili adreste olmadıkları tespit edilenlerin ödenekleri kesiliyor.

Almanya’da çalışmayan, ancak daha önceleri Hartz IV diye bilinen ve adı yeni uygulamayla vatandaşlık parası olan sosyal yardımları alan işsizlerin evlerine şimdi de Jobcenter memurları baskın yapmaya başladı. Evlerinde bulunamayan veya komşuları tarafından artık ilgili adreste oturmadığı bildirenlerin ödemeleri ise kesilmeye başladı.

İşsizlerin Çoğu Görüşmeye Gitmiyor

Yeni uygulamaya göre vatandaşlık parası alan işsizlerin çok önemli bir bölümü kendilerine yapılan görüşme çağrılarına gitmemeye başladı. Bunun üzerine Jobcenter memurları çare olarak görüşme çağrılarına uymayan işsizlerin evlerine baskınlar yaptı.

Berlin Tempelhof-Schöneberg Jobcenter Müdürü Elena Zavlaris korona salgını sonrasında vatandaşlık parası alan işsizlerin yarısının kendilerine gönderilen görüşme davetlerine icab etmediğini, bunun üzerini ilgili kişilerin evlerine ziyaretler yapıldığını açıkladı. Ziyaretin ikinci davete de gelinmediğinde gerçekleştiğini bildiren Elena Zavlaris, ev ziyaretlerinin görüşme davetlerine olumlu katkı yaptığını açıkladı.