Gündem

Almanya’da Çocuklarına El Konulan Türk Annenin Feryadı: “İftiraya Uğradık, Yardım İstiyoruz”

Almanya’da üç çocuğuna da el konulan Özcan ailesi Camia Haber’e konuştu. İftiraya uğradıklarını belirten aile, yetkililerden yardım talebinde bulundu.  
07 Aralık 2023
@Camiahaber

Almanya’da son 4 yılda Gençlik Dairesi tarafından el konulan toplam 121 bin 157 çocuğa 3 çocuk daha eklendi. Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde bulunan Dinslaken şehrinde Özcan ailesinin üç çocuğunu Gençlik Dairesi ellerinden aldı. Geçtiğimiz kasım ayında alınan 10, 11 ve 12 yaşındaki çocuklar ailelerine dönmek isterken, anne-baba da yetkililerden yardım talebinde bulunuyor.

“ailemizi dağıtmak istiyorlar”

Baba Hakan Özcan, olayın perde arkasını Camia Haber’e anlattı. Özcan, yaklaşık 5 sene önce anne Nilgün Özcan ile boşandıklarını belirtti. Boşanma sürecinde birbirlerine yaptığı suçlamaların şu an Gençlik Dairesi tarafından delil olarak kullanıldığını belirten Hakan Özcan, “Ailemizi dağıtmak istiyorlar. Çok üzgünüz. Çok kötü günler geçiriyoruz.” diye kaydetti.

çocuklar yurttan kaçtı

Gençlik Dairesi, çocuklara ilk etapta el koyup aynı yurda yerleştirdi. Bunun üzerine çocuklar 2 defa yurttan kaçıp ailelerinin yanına sığınmak istedi. İkinci seferden sonra polisin gelmesi üzerine anneanne ile dede vekaleti üstlenmek istedi. Gençlik Dairesi bunu geçici olmak şartıyla kabul etti. 11 yaşındaki Elyesa ile 12 yaşındaki Talha Hamza şu an anneanne ve dedeleriyle birlikte yaşıyor.

“ayrı ayrı yurtlara yerleştirmek istiyorlar”

En küçük çocuk olan Ebrar Eymen ise abileriyle birlikte kaçamazken, şu an yalnız başına yurtta kalıyor. Anne babasıyla sınırlı olmak üzere haftada 3 defa telefon ile görüşebiliyor. Dortmund Gençlik Dairesi’nde kalan Ebrar’ın daha uzak bir mesafeye de gönderilmesi söz konusu. Gençlik Dairesi, aileyle yaptığı görüşmede üç çocuk için de yer baktıklarını, amaçlarının üçünü de ayrı ayrı yurtlara yerleştirmek olduğunu belitti.

“Lütfen bize yardım edin”

Bununla ilgili ise anne Nilgün Özcan, “Çocuklarımı ellerimizden aldıkları gibi bir de birbirinden ayırmak istiyorlar. Gerçekten büyük bir şok ve üzüntü içerisindeyiz. Yardım istiyoruz. Lütfen bize yardım edin.” diye feryat etti.

anne: “çok zor durumdayız”

Nilgün Özcan, en küçük çocuğuyla sadece telefonda görüşmenin zorluğuyla ilgili ise şunları kaydetti: “Çocuğumu motive etmeye çalışıyorum. Dayanmasını, güçlü olmasını söylüyorum. Yakında birbirimize kavuşacağımızı söylüyorum fakat Gençlik Dairesi’nden yetkili bunu söylememi, çocuğumu boşuna ümitlendirmememi söylüyor. Çok zor durumdayız.”

“düşmanca bir tutum”

Şu an iki çocuğa bakan dede Ali Asker Saçun da yaşananlarla ilgili konuşurken, “Çocuklara el koyulmasında biz gerçekten büyük bir şok yaşadık. Anne babanın huzur içinde yaşayabileceklerine inanmadıklarını söylediler. Bu cidden düşmanca bir tutum. Yurtlarda anne babasını istemeyen çocuklar yaşıyor. Bizim çoucklar anne babasını, bizleri çok seviyor ve bizim kendilerine bakacak durumumuz var.” diye konuştu.

Gençlik Dairesi Camia Haber’e konuştu

Camia Haber olarak ulaştığımız Dinslaken Gençlik Dairesi yetkilileri ise alıkoyma ile ilgili kişisel bilgileri koruma kanunu nedeniyle bilgi vermeyeceklerini ifade etti. Yetkili, “Fakat Gençlik Dairesi keyfine göre hiçbir çocuğu ailesinden alıkoymaz. Bunun ciddi ve haklı bir nedeni mutlaka vardır.” diye ekledi.

son 4 yılda 121 bin 157 çocuk ailesinden alındı

Almanya’da 2019 yılında 32 bin 467 çocuk Gençlik Daireleri tarafından “refah ve huzurlarının korunması” amacıyla ailelerinden alındı. 2020 yılında 30 bin 324 çocuk ailelerinden alınırken, 2021 yılında 28 bin 518, 2022 yılında ise 29 bin 848 çocuk ailelerinden alındı. Bu bilgilere göre aynı dönemde toplam: 121 bin 157 çocuğun ailelerinden alındığı ortaya çıktı.

göçmen ailelerden 50 bin 13 çocuk alındı

Aynı dönemde Gençlik Daireleri tarafından alınan ve ebeveynlerden birisi göçmen olan çocukların sayısı ise şöyle açıklandı: 2019 yılında 13 bin 135, 2020 yılında 11 bin 809, 2021 yılında 11 bin 855 ve 2022 yılında 13 bin 214 çocuk olmak üzere toplam 50 bin 13 çocuk.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş