Almanya’da Hristiyan ve Müslüman Kuruluşlardan Barış Yürüşü: Savaş Durdurulsun!

Almanya’da, Hristiyan ve Müslüman kuruluşlar Orta Doğudaki savaşın durdurulması için birlikte barış yürüyüşü gerçekleştirdi.

Almanya’nın güneybatısındaki Villingen-Schwenningen’da, Hristiyan-Müslüman diyalog grubu 13 Aralık Carşamba günü, Orta Doğu ́daki acı olayları anmak ve barış özlemini ifade etmek amacıyla bir yürüyüş düzenledi. Bayraklar ve pankartlar olmadan, özelikle Orta Doğu’da yaşanan olaylar noktasında kelimelerin kifayetsiz kaldığını göstermek adına yürüyüş sessiz olarak gerçekleştirildi.

IGMG Freiburg Donau Bölgesi, Ditib Villingen ve Al Salam kuruluşu katıldı

Uzun yıllardır birlikte çalışan Hristiyan ve Müslüman kuruluşları, hem şehirdeki hem de ülkedeki birliktelik adına omuz omuza yürüdü. Bu yürüyüşe Hristiyan Kuruluşları adına Evangelik, Katolik ve Rum Ortodoks Kiliseleri’nin temsilcileri katıldı. Müslüman kuruluşlarını ise Islam Toplumu Milli Görüş Freiburg Donau Bölgesi, Ditib Villingen ve Al Salam kuruluşu temsil etti.

“savaş bir an önce son bulsun”

Şehir Merkezine yakın bir yerde dikilen barış fidanının yanında başlayan yürüyüş, şehir meydanında toplu dua ile son buldu. Barış yürüyüşünün ogranize edilmesine öncülük eden IGMG Freiburg Donau Tanıtma Başkanı Fatih Bölge, Al Salam Camii Temsilcisi Dr. Khalil Hourani ve Hristiyan Cemiiyetler Temsilcisi Eva Willkomm, yürüyüşe katılanlara teşekkür ederken, özellikle Orta Doğu’da yaşanan savaşın bir an önce son bulmasını temenni ettiler.(c)