Almanya’da Yaşlı Kadın 65 Bin Euro’sunu ve Mücevherlerini Dolandırıcalara Kaptırdı

Almanya’da Yaşlı Kadın 65 Bin Euro’sunu ve Mücevherlerini Dolandırıcalara Kaptırdı

Almanya’da 71 yaşındaki bir kadın dolandırıcıların hedefi oldu ve 65 bin Euro ile mücevherlerini kaptırdı. Ancak, polis dolandırıcıları yakaladı.

Almanya’da özellikle yaşlı kadınları hedef olan dolandırıcılık olaylarında artış gözleniyor. Dolandırıcılar, son olarak Baden Württemberg eyaletinde 71 yaşındaki bir kadının 65 bin Euro’su ile mücevherlerini aldı.

“Kızın Ölümcül Kaza Yaptı”

Dolandırıcılar 71 yaşındaki kadına telefonda, kadının kızının ölümle sonuçlanan bir kaza yaptığını, eğer hemen 65 bin Euro ödenmezse kızın hapisten bir daha kurtulamayacağı tehdidinde bulundu.

Takip Edilmemek İçin Şehir Şehir Dolaştırdılar

Kadın bunun üzerine bankadan 65 bin Euro çekti. Yanına diğer mücevherlerini de aldı. Dolandırıcılar takip edilmediklerinden emin olmak için kadını önce Tübingen’e oradan da Stuttgart’a, Stuttgart’tan da geceyi geçirmek üzere Heilbronn kentine götürdü. Para teslimi Mannheim kentinde yapılacaktı.

Polis Dolandırıcıları Yakaladı

Kadının evde heyecanla bekleyen kocası, belirli bir saatten sonra durumu polise bildirdi. Polis, kadını arayarak bindikleri aracın plakasını ve tarifini aldı.

Kısa bir takipten sonra 19 ve 29 yaşındaki iki dolandırıcı polis tarafından yakalandı. Polis, dolandırıcıların kadından aldığı 65 bin Euro ve mücevherleri de geri aldı.