Almanya’da Çocuklar İçin Telefon İle Sağlık Raporu Artık Mümkün

Almanya’da Çocuklar İçin Telefon İle Sağlık Raporu Artık Mümkün

Almanya’da 18 Aralık tarihi itibariyle anne babalar, hasta olan çocukları için doktora gitmeden telefon ile sağlık raporu talebinde bulunabilecek.

Almanya’da anne babalar, hasta olan çocuklarıyla ilgili için sağlık alma noktasında çocuklarını doktora götürmek zorunda kalmayacak. Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, 18 Aralık tarihinden itibaren başlayacak uygulamaya göre, sağlık raporlarının (Alm. Arbeitsunfähigkeitsbescheinigung) telefon ile talep edilebileceğini belirtti.

azami 5 gün için olacak

Uygulamaya göre, çocuk doktorları tarafından tanınan ve telefonla verilmesinin uygun görüldüğü çocukların anne babalarına çocuk bakım ödeneği alabilmeleri için sağlık raporu verilebilecek. Bu rapor en fazla 5 gün için verilebilecek.

çocuk bakım ödeneği almak isteyenlere de yarayacak

Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, sigorta şirketlerine yazdığı bir mektupta, telefonla rapor alma uygulamasının sadece sigortalılara değil, aynı zamanda çocuğu hasta olan ve sağlık raporunun çocuk bakım ödeneği almak için gerekli olduğu durumlarda da fayda sağlayacağını belirtti. Lauterbach, yazdığı mektupta ayrıca söz konusu uygulamanın, enfeksiyonların doktorlardaki bekleme odalarında yayılmasını önlemesi noktasında önemli bir katkı olacağını belirtti.

“Ebeveynlere bu noktada güvenebiliriz”

Sağlık Bakanı ekim ayında bu uygulamaya işaret etmiş, hasta çocukların evde bakımıyla ilgili kolaylık getirileceğini belirtmişti. Lauterbach, “Anne babalar, çocuklarının hasta olduğu ilk gün doktora koşup, sağlık raporu almak zorunda kalmamalı. Bu gereksiz bir bürokrasi ve anne babalara yük oluyor. Ebeveynlere bu noktada güvenebiliriz.” diye konuşmuştu.(bb)