Dünya

Hasene’den Gazze’ye 1 Milyon Euro Yardım

Hasene International derneği, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilere 1 milyon Euro bağışta bulunduğunu açıkladı.
17 Aralık 2023

İnsani yardım kuruluşu Hasene International e.V., Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) vasıtasıyla Gazze Şeridi’ndeki Filistinlilere 1 milyon Euro bağışta bulundu. Bu yardım ile Gazze Şeridi’nde ihtiyaç sahibi Filistinlilere gıda, içme suyu ve temel tıbbi yardım sağlanacağı belirtildi.

“uluslararası toplumu acil bir şekilde harekete geçmeye çağırıyoruz”

Hasene International Başkanı Bekir Altaş, konuyla ilgili açıklamalarda bulunurken, “Çok kritik bir dönüm noktasındayız ve uluslararası toplumu acil bir şekilde harekete geçmeye çağırıyoruz. Söz konusu insani felaketi önlemek, aynı zamanda bölgede kalıcı barışı sağlamak için tüm diplomatik yolları kullanmak zorunludur.“ diye kaydetti.

“Barış ve insanlık adına tüm çabaların başarılı olmasını temenni ediyoruz”

Bekir Altaş sözlerinin devamında, “Ancak uluslararası toplumun kolektif çabaları ile bu acil durumu ele alıp, iyileştirme noktasında başarılı olabiliriz. Barış ve insanlık adına tüm çabaların başarılı olmasını temenni ediyoruz.” diye ekledi.

2020’den bu yana yardımlar devam ediyor

Hasene derneği 2020’den bu yana UNRWA derneği vasıtasıyla Filistinli mültecilere yardımlar ulaştırmakta. Yardımlar arasında gıda, içme suyu, temel tıbbi yardım yer alıyor. Eğitim noktasında da Filistinli çocuklara ve gençlere destek sağlanıyor.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş