Almanya Dışişleri Bakanı: İsrail Ancak Filistinliler Güvendeyse Güven İçinde Yaşayabilir

Almanya Dışişleri Bakanı: İsrail Ancak Filistinliler Güvendeyse Güven İçinde Yaşayabilir

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, İsrail’in güvenliğinin ancak Filistinlilerin güven içinde yaşaması durumunda mümkün olabileceğini söyledi.

Gazze’deki yüz binlerce çocuk, kadın ve yaşlının adeta cehennemi yaşadığını söyleyen Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock,  çatışmaların sona ermesi için iki devletli çözüm vurgusu yaptı.

[post-refarans id=”52040″ taraf=”sol”]

Annalena Baerbock, Tagesspiegel gazetesine verdiği mülakatta, “İsrail ancak Filistinliler güven içinde yaşarsa güven içinde yaşayabilir. Aynı şekilde Filistinliler de ancak İsrail güvenlik içinde yaşarsa güvenlik içinde yaşayabilir.” dedi.

“Yiyecek hiçbir şeyleri yok”

Baerbock, İsrail ordusunun Gazze’deki sivil halkı daha iyi koruması ve Gazze’ye çok daha fazla insani yardım götürülmesine izin vermesi gerektiğini de vurguladı.

Gazze’deki yüz binlerce çocuk, kadın ve yaşlının adeta cehennemi yaşadığını vurgulayan Baerbock, “Yiyecek hiçbir şeyleri yok ve kışın başlangıcında hiçbir şeyleri olmadan moloz yığınları arasında oturuyorlar. Tüm konuşmalarımda bu çatışmanın sona ermesi gerektiğini belirttim. İsrailli ve Filistinli nesiller çok uzun zamandır bu çatışmanın acısını çekiyor. İki devletli çözümden başka bir yol yok.” ifadelerini kullandı.

“Gazzeliler açlıkla karşı karşıya”

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, abluka altında tutulan Gazze’deki hastanelerde medikal, gıda, içme suyu ve yakıta ihtiyaç duyulduğunu belirterek, hastanelere sığınan on binlerce Gazzelinin “korkunç boyutlara ulaşan” açlıkla karşı karşıya olduğu uyarısında bulundu.

“İsrail, Gazze Şeridi’nin kuzeyini moloz yığınına çevirdi”

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF), yoğun İsrail saldırıları ve ablukası altında olan Gazze’deki duruma ilişkin X sosyal medya platformundan paylaşımda bulundu.

Paylaşımda, “İki aydan fazla süredir devam eden savaşta İsrail’in gelişigüzel saldırıları, Gazze Şeridi’nin kuzeyini moloz yığınına çevirdi. Gazze’nin güneyindeki Han Yunus’taki Nasır Hastanesi’ne neredeyse her gün ölü ve yaralılar gelmeye devam ediyor. Gazze’de hiçbir yer güvenli değil.” ifadeleri yer aldı. (aa,c)