İsrail Yine Mülteci Kampını Hedef Aldı: En Az 70 Kişi Öldü

Abluka altındaki Gazze’ye havadan ve karadan saldırılar 80 gündür devam ediyor. İsrail’in son olarak El Magazi Mülteci Kampı’na saldırısında en az 70 kişi hayatını kaybetti.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki El-Magazi Mülteci Kampı’nda sivillerin yaşadığı evlere düzenlediği hava saldırısında en az 70 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail güçlerinin, Magazi Mülteci Kampı’nda nüfusun kalabalık olduğu bir yerleşim yerinde soykırım gerçekleştirdiğini kaydetti.

[post-refarans id=”52569″ taraf=”sol”]

Kudra, söz konusu saldırıda şu ana kadar 70 kişinin öldüğünü, bölgede çok sayıda ailenin bulunması nedeniyle ölü sayısının artma ihtimalinin olduğunu ifade etti.

“Ateşkes olmadan Gazze için çok az şey yapılabilir”

Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) İletişim Direktörü Juliette Touma, ateşkes olmadan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde (BMGK) kabul edilen Gazze’ye yardımların girişi için acil adım atılmasını öngören karar tasarısının Gazze için çok az şey yapabileceğini belirtti.

UNRWA, İsrail saldırıları ve ablukası altındaki Gazze Şeridi’nde yaklaşık 50 bin hamile kadının bulunduğunu ve her gün 180’den fazlasının doğum yaptığını duyurdu.

Gazze’de son durum

İsrail ordusunun, 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda öldürülen Filistinlilerin sayısı son 24 saatte 166 artarak 20 bin 424’e yükseldi. Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref Kudra, yaptığı yazılı açıklamada, Gazze’deki duruma ilişkin bilgi verdi.

Kudra, son 24 saatte İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda 166 Filistinlinin daha öldürüldüğünü, 384 kişinin de yaralandığını belirtti. (aa,c)