Gündem

Almanya’da Camilere ve Müslümanlara Yönelik Saldırılar Arttı

Almanya'da özellikle son dönemlerde camilere ve Müslümanlara yönelik saldırılarda büyük artış yaşandı.
26 Aralık 2023

Almanya’da camilere ve Müslümanlara yönelik saldırılar ciddi artış oldu. Yılın başından bu yana camilere yönelik 81 saldırı düzenlendi.

Toplum | 14 Ağustos 2023 IGMG Genel Sekreteri Ali Mete: “Müslümanlara Yönelik Saldırıların Artması Endişe Verici” 14 Ağustos 2023

Almanya’da 2022’de Müslümanlara karşı en az 569 suç işlenirken bu sayı 2023’ün ocak-eylül döneminde 686’ya çıktı. Konuyla ilgili nihai raporun gelecek yıl açıklanacak olmasından dolayı gerçek sayıların daha yüksek olması bekleniyor.

Camilere yönelik saldırılar arttı

Özellikle son dönemlerde Almanya’da camilere yönelik saldırılarda büyük artış yaşandı. Almanya’da yılın başından bu yana camilere yönelik 81 saldırı düzenlendiği, bunların yarısının İsrail ile Filistin arasındaki çatışmaların başladığı 7 Ekim’den itibaren gerçekleştiği belirtildi.

“Müslüman düşmanlığı Alman halkının büyük bölümünde yaygın”

Almanya İçişleri Bakanlığının görevlendirdiği Müslüman Düşmanlığı Bağımsız Uzman Grubu’nun haziranda sunduğu raporda, Müslüman düşmanlığının, toplumda marjinal bir durum değil, Alman halkının büyük bir bölümünde yaygın olduğunu tespiti yer aldı.

“Müslüman düşmanlığı gündemde kalmalı”

Almanya’da Müslümanların günlük hayatta saldırıya uğradığını söyleyen Müslüman Düşmanlığı Bağımsız Uzman Grubunun üyesi Prof. Dr. Mathias Rohe, Müslüman düşmanlığı konusunun ülke gündeminde kalması gerektiğini söyledi.

2023 yılının sonunda Federal Kriminal Dairesi (BKA) tarafından yeni rakamların açıklanacak olmasından dolayı henüz bildirilmeyen İslamofobik vakaların da eklenmesiyle rakamın daha da artacağı öngörülüyor. (aa,c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş