AB Komisyon Üyesi: “Avrupa Yaşlanıyor! Daha Çok Yasal Göç Yolu Gerekli”

AB Komisyon Üyesi: “Avrupa Yaşlanıyor! Daha Çok Yasal Göç Yolu Gerekli”

Avrupa Birliği Komisyonu’nun iç işlerinden sorumlu üyesi Ylva Johansson, Avrupa’nın demografik nedenlerle göçmenlerin sağlayacağı iş gücüne ihtiyaç duyduğunu belirtti.

AB Komisyonu’nun iç işlerinden sorumlu üyesi Ylva Johansson, çalışma amacıyla Avrupa’ya giden göçmenler için yasal yolların açılması gerektiğini kaydetti.

Johansson, Yunanistan’ın başkenti Atina’ya yaptığı ziyarette, Yunanistan Göç ve İltica Bakanlığının düzenlediği “Ortak Göç Sorununa Avrupa Çözümleri” oturumuna katıldı.

[post-refarans id=”53213″ taraf=”sol”]

“AB göç meselesine ortak bir çözüm bulmalı”

Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Dimitris Keridis’in ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis de göç sorununa ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Miçotakis, göç meselesinin tüm Avrupa’ya ait bir sorun olduğunu belirterek, bu soruna AB’nin ortak bir çözüm bulması gerektiğini vurguladı.

Göç sorunu için AB’nin göç bütçesinden daha fazla pay ayrılması gerektiğini belirten Miçotakis, düzensiz göçle mücadelenin yasal göç yollarının açılmasıyla desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

“İş gücüne ihtiyacımız var”

Miçotakis’in konuşmasının ardından Keridis ile oturuma katılan Johansson, göçmenler için yasal göç imkanı tanınmasının göç sorununu çözmekte çok faydalı olduğunu vurguladı. AB’nin demografik nedenlerle göçe ihtiyaç duyduğunu ifade eden Johansson, “Bizim toplumlarımız, iş piyasalarımız iş gücüne ihtiyaç duyuyor.” dedi.

Ylva Johansson, hem mülteciler hem de çalışma amacıyla Avrupa’ya giden göçmenler için yasal yollarla göçün en güvenli yol olduğunun altını çizdi.

“Göçmenlerin topluma uyumu önemli”

Düzensiz göçmenlerin hayatlarını tehlikeye atan insan kaçakçılarının engellenmesi gerektiğine işaret eden Johansson, “Göç için daha çok yasal yol açmaya ihtiyacımız var.” diye konuştu.

Johansson, Avrupa’nın, düzensiz göç kaosundan uzaklaşıp bu meselenin düzene oturtulması gerektiğini belirterek, göçmenlerin toplum içindeki entegrasyonunun önemine de dikkati çekti. (aa,c)