Toplum

Almanya’da Dondurucu Soğuklar Devam Edecek

Almanya’da yılın en soğuk gecesi eksi 17,2 derece ile Salı gününü Çarşamba gününe bağlayan gece oldu. Ülkede gündüzleri ılımanlaşan hava geceleri yine dondurucu seviyelere düşecek.
12 Ocak 2024
@shutterstock

Almanya meteoroloji idaresi ülkede bir kaç günden beri hüküm süren dondurucu soğukların geceleri devam edeceğini açıkladı.

Yılın en soğuk gecesinin Salı gününü Çarşamba gününe bağlayan gece olduğunu açıklayan Alman meteoroloji idaresi, hafta sonunda da dondurucu soğukların geceleri devam edeceğini açıkladı.

Açıklamaya göre, Salı gününü Çarşamba gününe bağlayan gece en soğuk yer Thüringen eyaletindeki Bad Berka kasabası oldu. Bad Berka’da sıcaklık eksi 17,2 dereceye düştü.

Yine doğu eyaletleriniden Saksonya-Anhalt’ta da eksi 15,1 dereceye kadar düşen sıcaklıklar kaydedildi.

İnekler Otlaklarda Soğuktan Öldü

Hava sıcaklıklarının eksi derecelerde seyretmesi sebebiyle Almanya’nın doğu eyaletlerinde çok sayıda hayvanın da donarak telef olduğu açıklandı.

Hava sıcaklığnın geceleri ortalama eksi 10 dereceye düştüğü doğu eyaletlerindeki otlaklarda bulunan çok sayıda ineğin otlanmaya gittikileri bataklık alanlarda oluşan donlardan etkilendiği ve öldüğü açıklandı.

Gündüzleri Ilımanlaşan Havalar Hafta Sonu Eksi 9 Derece Olacak

Meteorolojiye göre Almanya’da gündüzleri ılımanlaşan havalar hafta sonunda geceleri tekrar eksi derecelerde seyredecek. Hava sıcaklığı ortalama -9 derece olacak. Thüringen eyaletinde ise geceleri eksi 15 dereceye kadar düşecek.

Gündüz Ilıman Gece Dondurucu Hava

Meteorolojinin tahminlerine göre Almanya’da Cuma günü dahil gündüz ve gece sıcaklıkları şöyle seyredecek:

12 Ocak Cuma gündüzleri sıcaklık 5 derece ile -3 derece arası olacak. Gece ise -4 derece ile -10 derece arasında geçecek.

13 Ocak Cumartesi gündüzleri sıcaklık 6 dereceye kadar yükselecek. Ancak gece yine – 4 derece ile -10 dereceye kadar düşecek.

14 Ocak Pazar günü de gündüzleri sıcaklık 6 derece kadar yükselecek. Bazı bölgelerde gündüz sıcaklığı da -4 derece kadar düşecek. Geceleri ise -9 seviyelerinde seyredecek.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş