Aşırı Sağın Sürgün Planına Siyasetçilerden Sert Tepki: “En İğrenç Plan”

Aşırı Sağın Sürgün Planına Siyasetçilerden Sert Tepki: “En İğrenç Plan”

Almanyada siyasetçiler aşırı sağın milyonlarca göçmeni ülkeden atma toplantısına sert tepki gösterdi. Bavyera Başbakanı Söder planı “en iğrenç plan” olarak tanımladı.

Almanya’da aşırı sağcıların, ülkeden milyonlarca göçmeni sınır dışı etme planlarına ülkenin önde gelen siyasetçileri sert tepki gösterdi.

Federal Başbakan Olaf Scholz olayın adli makamlarca kovuşturulması ve iç istihbarat tarafından takip edilmesi gerektiğini açıkladı. Başbakan Olaf Scholz “Bu ülkede hiç kimsenin hiç kimseyi göçmen kökenine göre ayırmasını kabul edemeyiz. Bu durumda, istihbarat ve adalet, özgürlükçü demokratik temel düzene karşı çıkanlara karşı harekete geçer.” dedi.

“En İğrenç Plan”

Bavyera Eyalet Başbakanı Markus Söder de aşırı sağın göçmenleri sürgün planının “hayal edebileceğimiz en iğrenç plan” şeklinde tanımladı. Markus Söder konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede planı “en kötü türden sınır dışı etme planı” olarak da tasvir ettikten sonra “hayal edebileceğimiz en iğrenç planın ilk aşaması” yorumunu yaptı.

Öte yandan, Almanya’dan milyonlarca yabancı ve Alman pasaportlu göçmen kökenlilerin sınır dışı edilmesinin gündeme getirildiği toplantıya muhalefetteki Hristiyan Demokrat Birliği (CDU) mensubu 3 kişinin katıldığı da ortaya çıktı. Katılanlar arasında CDU’lu hukukçu Ulrich Vosgerau’nun da yer aldığı tespit edildi.