Gündem

Almanya’da Kar Bastırdı: Otoyollar Kapandı, Uçuşlar İptal Edildi

Almanya’da bastıran kar yağışları sebebiyle bazı otoyollar kapandı, hava ulaşımı aksadı. Okullardaki dersler iptal edildi.
18 Ocak 2024

Almanya’da yoğun kar yağışı sebebiyle bazı eyaletlerde otoyolları uzun süre kapanırken, sürücüler saatlerce yollarda bekledi. Bundesliga’da oynayan 1. FC Mainz 05 ve 1. FC Union Berlin arasındaki maç da iptal edildi.

Hessen ve Rhineland-Pfalz eyaletinde kar yağışları devam ederken Kuzey Ren Vesfalya’da yer yer aralıklarla kar yağıyor. Alman meteoroloji idaresi, kar yağışlarının orta Almanya’dan Baden-Württemberg ve Bavyera eyaletlerine yöneleceğini bildirdi.

2 Bin Kişi Otoyollarda Kaldı

Hessen ve Rhineland-Pfalz eyaletindeki birçok otoyolda kaygan koşullar ve kar yağışı nedeniyle yüzlerce araç mahsur kaldı. Rhineland-Pfalz’daki A3 otoyolunda 2.000 kişi kilometrelerce süren trafik sıkışıklığında beklemek zorunda kaldı.

Polis Battaniye ve sıcak İçecek Dağıttı

Hessen’deki A4, A5 ve A7 otoyollarında polis, yolda kalanlara battaniye ve sıcak içecek verdi. Polise Alman Kızılhaç örgütü de yardımcı oldu.

Ağır Vasıtalar Otoyola Çıkmıyor

Bazı otoyollarda meydana gelen donmalar sebebiyle polis, özellikle ağır vasıtaların park yerlerine kadar gitmesine izin verirken, Thüringen ve bazı doğu eyaletlerinde ağır vasıtaların otoyollara çıkmasına müsaade edilmedi.

Okullar Tatil Edildi

Özellikle Almanya’nın güney ve orta bölgelerini etkisi altına kar sebebiyle okullarda kar yağışı süresince derslere ara verildi. Batı bölgelerinde ise kar yağışının yoğun olduğu yerlerdeki bazı okullar tatil edildi.

Frankfurt ve Münih Havaalanlarında Uçuşlar Etkilendi

Yoğun kar yağışı sebebiyle Münih ve Frankfurt havaalanlarında çok sayıda sefer iptal edildi. Havayolu işletmecileri yolcularına uyarı mesajı göndererek hava alanına gelmeden önce, uçuşlarının iptal edilip edilmediğini önceden öğrenmelerini istedi. Hangi seferlerin iptal edildiği ilgili havaalanının uçuş bilgileri merkezinden öğrenilebiliyor.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş