Gündem

Almanya’da Aşırı Sağcıları Protesto Eylemleri Devam Ediyor

Almanya genelinde aşırı sağcıları protesto eylemleri tüm hızıyla devam ediyor. Alman polisi gösterilere 300 binden fazla kişinin katıldığını duyurdu.
21 Ocak 2024

Almanya’nın genelinde yüz binlerce kişi, AfD üyelerinin de katıldığı bir toplantıda milyonlarca yabancının sınır dışı edilmesine ilişkin yapılan planları ve artan aşırı sağ şiddeti protesto etmeye devam ediyor. Alman polisinden yapılan açıklamada, ülke genelinde düzenlenen protestolara şu ana kadar 300 binden fazla kişi katılım sağladı.

Hamburg’ta 50 bin kişi toplandı

Son olarak Almanya’nın Hamburg kentinde toplanan yaklaşık 50 bin kişi, ülkedeki ırkçılığı ve aşırı sağcıları protesto etti. Hamburg kentinin Jungfernstieg bulvarında toplanan yaklaşık 50 bin kişi, “Hamburg ayağa kalkıyor – Aşırı sağcılığa ve Neo-Nazi ağlarına karşı” temasıyla gösteri düzenlendi.

Irkçılık ve yabancı düşmanlığına karşı sloganlar atıldı

Göstericiler, ellerinde aşırı sağ karşıtı sloganların yazılı olduğu dövizler taşıdı. Almanya’da ırkçılık, yabancı düşmanlığı ve aşırı sağcılığı eleştiren sloganlar atan göstericiler, aşırı sağcı Almanya için Alternatif Partisi (AfD) politikacıları ve Avusturyalı aşırı sağcı Martin Sellner’e tepki gösterdi. Organizatörlere göre gösteriye 80 bin, polise göre ise 50 binden fazla kişi katıldı.

Bugün devam edecek

Bugün itibariyle yine çeşitli şehirlerde protestoların devam etmesi planlanıyor. Münih’te düzenlenecek gösteride 25 bin kişinin katılımı bekleniyor. Köln’de düzenlenecek gösteride ise 10 bin kişi bekleniyor. Başkent Berlin’de ise yine bugün düzenlenecek gösteri için bin kişinin kaydedildiği belirtildi.(c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş