Almanya’dan Gazze İçin Acil İnsani Ara Çağrısı

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Filistin halkına insani yardımların ulaşması için Gazze’de acil insani ara verilmesini istedi.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne aylardır sürdürdüğü saldırılar sürerken Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Gazze’deki durumu hafifletmek için insani ara verilmesini istedi.

Dışişleri Bakanı Baerbock, Brüksel’de düzenlenen Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları toplantısı öncesi yaptığı açıklamada, “Gazze’deki durumu hafifletmek, özellikle çocukların inanılmaz acılarını dindirmek ve aynı zamanda hala Hamas’ın elinde bulunan rehinelerin serbest bırakabilmesi için Gazze’de insani duraklamalara acilen ihtiyacımız var.” dedi.

“İnsani araya ihtiyacımız var”

Baerbock, AB toplantısında ağırlıklı olarak Gazze’ye yönelik insani yardımın artırılmasının yollarını ve insani ara için diplomatik çabaları görüşeceklerini ifade ederek, “İsrail ancak Filistinliler güvenlik içinde ve onurlu şekilde yaşayabildiği zaman güvenlik içinde yaşayabilir. Filistinliler de ancak İsrail güvenlik içinde yaşadığında onurlu, güvenli ve özgür şekilde yaşayabilir.” diye konuştu. Baerbock, iki devletli çözümün İsrail-Filistin sorununun çözülmesinin tek yolu olduğunu vurguladı.

Gazze’de son durum

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, son 24 saatte 190 Filistinlinin daha İsrail saldırılarında öldürüldüğü, 340 kişinin yaralandığı belirtildi.

İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’ne 7 Ekim 2023’te başlattığı saldırılarda öldürülen Filistinlilerin sayısının 25 bin 295’e, yaralı sayısının ise 63 bine yükseldiği ifade edildi.  (aa,c)