Gündem

Sachsen-Monitor Raporu: Her İki Kişiden Biri Müslümanlara Karşı Önyargılı

Almanya’nın Saksonya eyaletinde yayınlanan “Sachsen-Monitor” raporuna göre eyalette her iki kişiden biri Müslümanlara karşı önyargılara sahip.
24 Ocak 2024
Başörtülü Kadına Sözlü Taciz: "Başörtünü Çıkar, Burası Belçika" @Shutterstock

Almanya’nın Saksonya (Alm. Sachsen) eyaletinde “Sachsen-Monitor 2023“ adlı anketin sonuçları yayınlandı. Rapora göre eyalette her iki kişiden birinin Müslümanlara karşı önyargılara sahip olduğu belirlendi.

en fazla önyargı işsizlere karşı

Raporda ayrıca genel manada insan düşmanı tutumlarda artışın söz konusu olduğu ortaya çıktı. Buna göre en fazla önyargıyla bakılan kitlenin yüzde 66 ile “işsizler” olduğu kaydedildi. Müslümanlara karşı ise önyargıya sahip olanların oranı yüzde 54 olarak kayıtlara geçti.

Toplum | 8 Ocak 2024 Berlin’de Müslümanlar İçin Mezar Yeri İhtiyacı Daha da Attı 8 Ocak 2024

“yahudiler dünyada çok fazla güce sahip”

Ankete katılanların yüzde 18’i, “Yahudiler dünyada çok fazla güce sahip” görüşünü benimsediğini belirtti. Saksonya halkının politikaya olan güveni giderek azalıyor. Ankette demokrasinin işleyişine duyulan memnuniyetsizliğin arttığı aktarıldı.  ayrıca Saksonya nüfusunda insan düşmanı ve milliyetçi eğilimlerin de önemli ölçüde arttığı kaydedildi.

“Sachsen-Monitor 2023”

Salı günü Dresden’de tanıtılan “Sachsen-Monitor 2023” raporu Dimap anket firması tarafından oluşturuldu. Dimap, 23 Haziran ile 30 Eylül 2023 tarihleri arasında Saksonya’dan 18 yaş ve üzeri 2 bin 41 kişi ile görüşmüştü. Anket sonuçlarının birçok açıdan, iki yıl önceki ankete göre kötüleşmesi dikkat çekti.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş